Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranţi clandestini prinşi în Punctul de trecere a frontierei Ostrov

www.politiadefrontiera.ro
migranți frontieră Serbia

Poliţiştii Gărzii de Coastă de la Ostrov au depistat un cetăţean turc şi un cetăţean sirian care au trecut ilegal frontiera în România, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Germania. Un comunicat de presă al Gărzii de Coastă informează că, vineri dimineaţă, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Ostrov a oprit pentru legitimare şi control, la debarcaderul trecerii cu bacul, o persoană de sex masculin, care a prezentat o carte de identitate ce purta însemnele Republicii Bulgaria. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză, în vârstă de 45 de ani, este de cetăţenie turcă şi a trecut ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania.

În acelaşi timp, un alt echipaj s-a deplasat pe insula Hopa (de pe Dunăre), pentru identificarea unei persoane de sex masculin care nu îşi justifica prezenţa în zonă. "Ajunşi la faţa locului, poliţiştii de frontieră au legitimat un cetăţean sirian care avea asupra sa documente înscrise cu litere chirilice şi arabe, un document cu fotografia persoanei care atesta statutul de solicitant de azil în R. Bulgaria, haine ude de schimb într-o pungă de plastic, cinci cartele SIM telefonice si un telefon mobil. Din declaraţiile celui în cauză a reieşit faptul că este cetăţean sirian, în vârstă de 26 de ani şi a trecut ilegal frontiera înot deoarece dorea sa ajungă în Germania", precizează sursa citată, conform Agerpres.

Pe numele celor doi, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare cercetării penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, iar pentru cetăţeanul turc şi pentru fals privind identitatea. La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării persoanelor către autorităţile bulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.