Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, declarații de ULTIMĂ ORĂ după avizul din comisie pentru sistemul 'Patriot'. Primele rachete, operaționale din 2020

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat luni, după votul din comisia de apărare a Senatului asupra proiectului de lege privind achiţia sistemului de rachete Patriot, că România este „în linie dreaptă”. Acesta a afirmat că sistemul de rachete sol-aer Patriot va fi operaţional în 2020, anul acesta urmând să fie achiziţionat primul din cele şapte.

„Este un vot important, care ne ajută să mergem mai departe cu programul. A fost o decizie foarte serioasă a partidului nostru de a susține acest proiect. Și la Herculane chiar s-a discutat mult despre acest lucru și a fost supărare mare că săptămâna trecută nu s-a putut trece. După votul de astăzi, proiectul merge în plenul Senatului. Am toate motivele să cred că va fi votat în plen, pentru ca apoi să meargă în Camera Deputaților. Am avut de dimineață o discuție și cu dl Dragnea și m-a asigurat că mâine va avea loc comisia de apărare din Camera Deputaților, acolo unde se va dezbate proiectul de lege. (...) În 2020, primul sistem va fi operațional, undeva în a doua jumătate a anului 2019 - primul sistem.”, a spus Mihai Fifor.

Comisia de apărare a Senatului a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, un raport de adoptare a proiectului de lege pentru achiziţia primului sistem de rachete Patriot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.