Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Răzvan Ungureanu profețește: În România, va apărea un partid de extremă dreaptă puternic

MRU Ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu, la prima iesire publica dupa demisia din fruntea SIE: In Romania, va aparea un partid de extrema dreapta. Mihai Razvan Ungureanu a sustinut, in cadrul unei prelegeri sustinute joi, la Facultatea de Studii Europene a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, ca este "o chestiune de luni, cel mult de cativa ani" aparitia unui partid de extrema dreapta in Romania.

Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, a făcut ACCIDENT RUTIER: A fost dus, DE URGENȚĂ, la spital /VIDEO

A fost prima iesire publica a lui MRU dupa demisia din fruntea SIE. "Ne bucuram ca a pierdut Geert Wilders in Olanda? Chiar a pierdut? Se poate spune ca Wilders a castigat, fiindca partidul sau (Partidul Libertatii, PVV - n.r.) are mai multe locuri in Parlamentul Olandez decat avea in 2012. Rezultatele ne arata ca el a crescut constant in optiunile electoratului", a spus Mihai Razvan Ungureanu. Conferinta sustinuta de fostul sef al SIE s-a numit "Batrana Europa si noul nationalism", relatează Pressone.ro

MRU găseşte îngrijorătoare suficienţa românilor legată de apartenenţa la Uniunea Europeană.

"Pentru noi a devenit ca un dat care nu ni se mai poate lua. Constat cu foarte mare tristeţe că nu am avut nicio manifestare publică de sărbătorire a 10 ani de când suntem membri în UE, nici în decembrie, anul trecut, nici în ianuarie, anul ăsta. (...) Ceea ce încă amână, la noi, apariţia unui partid de extremă dreapta sunt detalii mecanice. Este o chestiune de luni, poate de ani, dar, orişicum, se va întâmpla", a spus fostul șef al SIE.

Singura atitudine personală pe care MRU o recomandă ca fiind salvatoare este răbdarea: "Să stăm să aşteptăm. Mi-e teamă că nu aşteptăm ceva bun! Este o entropie extraordinară acum, iar vârful acestei entropii a fost ce s-a întâmplat cu Crimeea, pentru că a aruncat în aer toate tratatele de securitate".

În ceea ce priveşte discuţiile despre noua putere de la Washington, Mihai Răzvan Ungureanu consideră că vom putea evalua administraţia Trump abia după felul în care va gestiona prima criză externă majoră a Americii. Până atunci, crede el, tot ceea ce se întâmplă în mandatul Trump seamănă cu primele luni ale preşedinţiei lui Richard Nixon sau a lui Ronald Reagan: o înlocuire de generaţii la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.