Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose anunță modificarea Legii pensiilor

click.ro
pensie

Legea pensiilor va fi promovată în această toamnă şi va regla şi aspectele legate de cumulul pensie-salariu, a anunţat, duminică, premierul Mihai Tudose.

Întrebat la Antena 3 dacă mai este posibil ca o persoană care iese la pensie să se reangajeze a doua zi la stat şi să câştige cumulat zeci de mii de lei din pensie şi salariu, Tudose a răspuns: "Astăzi, când stăm de vorbă, da, încă este posibil. A fost un prim pas această stopare a creşterilor nebuneşti şi a acelui procent faţă de ultimul salariu în plată. Pe legea pensiilor, în această toamnă, doamna ministru Olguţa Vasilescu va regla şi aceste lucruri".

Totodată, chestionat dacă va fi obligativitatea de optare între pensie şi salariu, Tudose a afirmat: "Da, va fi pe legea pensiilor".

De asemenea, şeful Guvernului a vorbit şi despre eliberarea, la cerere, a lui Cornel-Gabriel Ciocoiu din funcţia de secretar de stat în cadrul MAI.

Întrebat dacă Ciocoiu ar mai fi plecat din funcţie, dacă presa nu ar fi mediatizat cazul său de cumul a pensiei cu salariul, Tudose a răspuns: "Eu cred că nu (...) A fost mai rapid domnia sa în a-şi înainta singur (cererea de eliberare din funcţie - n.r.)".

Pe de altă parte, premierul Tudose a prezentat şi situaţia veteranilor de război. "Este foarte importantă toamna din punctul de vedere al legii pensionării şi al legii pensiei. Vorbeam de cazurile acelea din armată cu 45 de ani, 12.000 pensie (...) Am stat de vorbă cu Asociaţia Veteranilor de Război - oameni extraordinari, 90 şi de ani sau 100 de ani, care au pensii de 800, 900, 1.000 de lei. Săracii nici nu îndrăzneau să spună că e nedrept", a spus Tudose.

Întrebat dacă Guvernul s-ar fi aflat în dificultate bugetară în cazul în care păstra mecanismul pensiilor, Tudose a negat.

"Anul ăsta era impactul de 7 miliarde, nu suntem nici pe departe în pericol (...) Avem bani de pensii, avem bani de salarii. Vorbim de nedreptatea în sine, de anormalitatea situaţiei. Că era impactul anul ăsta de 7 miliarde, că la anul era un impact de vreo 15 miliarde, nu asta e problema, banii erau, dar (...) îi dădeam pur şi simplu nedrept", a mai afirmat Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.