Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, atacuri în rafală la PNL: război TOTAL în Parlament, la moțiunea de cenzură

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose parlament

Este război total între opoziție și putere în Parlament. La moțiunea de cenzură inițiată de opoziție, premierul Mihai Tudose a încercat să își facă bilanțul guvernării pe acorduri de vociferări și huiduieli ale celor de la PNL și USR.

”Din păcate, dumneaoastră ați transformat acest drept legitim într-un spectacol și într-un populism ieftin. O să profit de această posibilitate pentru a vă explica ce am făcut în acest an.”, și-a început discursul Mihai Tudose.

Din sală, liberalii au început să huiduie, iar premierul i-a ironizat pe aceștia:

”Lăsați-i domnule președinte pentru că există un mod de manifestare pentru fiecare. Asta este, atâta pot!”

Premierul Mihai Tudose a prezentat un bilanț al acțiunilor Guvernului în domeniul Sănătății și a spus că ”dacă acesta este haos, atunci să provocăm noi haos. Liniște era când dumneavoastră ați închis spitalele”.

Această afirmație a premierului a stârnit din nou vociferări ale liberalilor din sală, în timp ce puținii PSD-iști rămași au aplaudat atacul premierului.

”Ați spus că ”Îndrăznește să crezi”, programul nostru de guvernare a fost o iluzie, dar dacă dumneavoastră vi se pare că este o iluzie faptul că avem cea mai mare creștrere economică din UE și a doua din lume, după China. Ați spus că am preluat o guvernare stabilă. Probabil că vă referiți și la scrisoarea Comisiei Europene, care arăta depășirea deficitului. Despre ce economie stabilă vorbiți că ne-au lăsat? Aia în care aveam toate programele europene blocate, în care agricultorii plângeau că nu primesc subvențiile. Puterea de cumpărare pe care o clamați că a fost anul trecut este cu 50% mai mici decât anul acesta la pensionari și cu 10% mai mici

Vă rog să nu ne mai dați ca exemplu un Guvern care a pus țara pe butuci. Am făcut eforturi mari pentru a redresa țara și este foarte greu când pornești dintr-o situație dezastruoasă. Am reușit să redresăm situația și continuăm să lucrăm pentru acest lucru.

Dragi colegi, v-ați luptat foarte mult să băgați frica în populație că de la 1 ianuarie nu le vor crește salariile. Acum v-ați nuanțat mesajul. Probabil că la anul veți face încă o moțiune de cenzură pentru că nu au crescut suficient și încă una pentru că au crescut prea mult și n-ar fi sustenabile”, a mai spus Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.