Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose confirmă: 'CONFLICTUL dintre România și Ungaria ESCALADEAZĂ'

Autorităţile ungare au anunţat miercuri că au suspendat sprijinul acordat României la aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Ministerul român al Afacerilor Externe precizând că reacţia statului vecin "contravine mesajelor de deschidere recente".

Mai mult, MAE apreciază că asocierea sprijinului cu evenimente recente este "complet inadecvată, inamicală şi contraproductivă", iar o abordare condiţională este respinsă de statul român.

Citește și: BNR a sancționat două bănci! Una este foarte cunoscută! Cu ce au greșit băncile

Mihai Tudose confirmă că între România și Ungaria e un conflict ce escaladează.

”Nu e vorba de un război, că avem ceva cu o comunitate etnică sau religioasă. România e un exemplu în lume în acest domeniu. Această inflamare s-a produs când începe anul școlar. MAE român a ieșit cu un comunicat, cel ungar a ieșit cu altul. Conflictul escaladează, sper ca statul ungar nu va juca la un asemenea nivel. Vom încerca să spunem exact ceea ce se întâmplă. E o problemă în justiție, dar și o problemă a consiliului local. Întotdeauna, înainte de alegerile din Ungaria, încep mici probleme și la noi. Cred că îl alimentăm şi noi discutând despre aşa ceva. E vorba aia, cu băgatul băţului prin gard. Ei ne-au spus ceva, noi ne ducem un pic mai sus, ei vin mai peste, noi mai spunem ceva, ca ei să poată să iasă să apere cei 2 milioane de cetăţeni care nu ştiu ce le facem noi. Nu le facem nimic. Ştiţi foarte bine, au toate drepturile posibile.

Eu nu cred că Ungaria va strica în asemenea hal interesele politice cu noi.”, a spus Mihai Tudose la Antena 3.

Citește și: De necrezut! Instituția publică din România care nu dorește să admită că e publică

Miercuri, ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat de MAE ungar în urma suspendării activităţii Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, informează agenţia MTI.

Agenţia maghiară de presă menţionează că secretarul de stat Levente Magyar a transmis surprinderea guvernului ungar faţă de situaţia în care se află respectivul liceu şi a spus într-o conferinţă de presă că acţiunea autorităţilor române echivalează cu "un atac împotriva Bisericii Catolice, a minorităţii ungare, copiilor, familiilor şi procesului de restituire în România".

Citește și: Este mult? Cât a costat-o pe revista Closer pozele topless cu Kate Middleton

De asemenea, guvernul ungar şi-a suspendat sprijinul faţă de aspiraţiile României de a se alătura unor organizaţii internaţionale, cum ar fi OCDE, a adăugat secretarul de stat maghiar citat de MTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.