Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose dă noi ordine în Guvern: Care sunt cuvintele - cheie

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a coordonat luni, la Palatul Victoria, prima reuniune a Comitetului interministerial de analiză şi eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului, context în care a calificat ca imperativ obiectivul eficientizării, raţionalizării şi economiei în cheltuirea banului public.

"Suntem cu toţii conştienţi de responsabilitatea pe care o avem în cheltuirea banului public. De aceea, este imperativ să avem în vedere trei cuvinte cheie: eficientizare, raţionalizare, economie", a subliniat premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Citește și: Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

Sursa citată adaugă că ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a precizat că prin intermediul Comitetului se vor realiza o mai bună comunicare interministerială şi o cunoaştere mai detaliată a proiectelor, astfel încât fondurile alocate pentru finanţarea acestora să fie cât mai eficient cheltuite şi în termenele stabilite.

La nivelul comitetului s-a stabilit începerea unui proiect-pilot privind achiziţia centralizată de medicamente şi materiale sanitare, urmare a consultărilor care au avut loc în ultima perioadă între Ministerele Sănătăţii şi Finanţelor.

Citește și: Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

"Aplicarea acestui proiect-pilot are scopul să reducă cheltuielile publice şi urmează să fie extins şi la nivelul altor ministere", se arată în comunicat.

Comitetul interministerial de analiză şi eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului va avea în continuare reuniuni periodice.

Citește și: Fabulos! Cu cât sunt plătiți de fapt actorii din Game of Thrones

La şedinţa de luni au mai participat vicepremierul Sevil Shhaideh, miniştrii Liviu Pop, Doina Pană, Florian Bodog, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, reprezentanţi ai ministerelor care fac parte din acest Comitet.

Comitetul interministerial de analiză şi eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului a fost constituit prin Decizia nr. 397/2017 a prim-ministrului, în vigoare începând cu 10 mai.

Citește și: Vă așteptați la asta?! Iulia Albu virală pe internet după ce l-a analizat pe Klaus Iohannis! Ce a spus aceasta despre președinte

Comitetul este condus de prim-ministru, în calitate de preşedinte, iar ministrul Finanţelor Publice este vicepreşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.