Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose dă raportul la Bruxelles. Discuții cu șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Mihai Tudose va avea o convorbire telefonică, joi, de la ora 11.00, cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, discuţia fiind trecută în programul oficial al primului-ministru, anunță România Tv.

La scurtă vreme de la preluarea şefiei Guvernului, Mihai Tudose a mers la Bruxelles pentru discuţii cu mai mulţi oficiali europeni printre care şi preşedintele CE, cu care s-a întâlnit pe 11 iulie.

Ungaria are UN MILION de oameni în România: Cifrele prezentate de vicepremierul maghiar

La finalul întrevederilor, Tudose a spus că liderii români îşi doresc din partea autorităţilor ca tot ceea ce se face în domeniul justiţiei să se bazeze pe o îndelungă şi profundă consultare cu toţi factorii implicaţi, precizând că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles "să explice ce se întâmplă acum". De asemenea, premierul a precizat că un raport verbal pe MCV va fi dat în această lună, urmând ca unul scris să fie publicat în luna noiembrie, angajându-se să nu aibă loc "derapaje".

"Avem promisiuni că până la preluarea preşedinţiei din 2019 lucrurile (MCV - n.r.) se vor închide dacă, evident, noi ne vom urmări în continuare parcursul care este apreciat. Şi în acest sens, am stabilit cu domnul Juncker şi cu prim-vicepreşedintele Timmermans o modalitate de lucru de a comunica în timp real despre stadiul evoluţiei lucrurilor", a afirmat prim-ministrul.

Jocul nervilor și amenințărilor în coaliție. Cum își joacă PSD și ALDE viitorul

"Acel raport verbal (MCV - n.r.) în luna aceasta, iar în noiembrie raportul scris. (...) Verbal, adică o primă declaraţie despre stadiul îndeplinirii obligaţiilor din MCV", a adus clarificări premierul.

Mihai Tudose a precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles pentru a prezenta "ce se întâmplă acum" şi a dat asigurări că "nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului".

În domeniul economiei, prim-ministrul Tudose l-a asigurat pe preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, că va ţine deficitul bugetar sub 3% şi va accelera absorbţia de fonduri europene, în acest sens urmând să întocmească o listă cu lucruri care trebuie făcute pentru reducerea birocraţiei şi creşterea absorbţiei, potrivit surselor citate.

Tudose a discutat cu Juncker şi despre impozitul pe cifra de afaceri. "Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%", a declarat prim-ministrul, la Bruxelles.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.