Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, declarații de ULTIMĂ ORĂ. Ce au decis liderii puterii cu privire la impozitul pe cifra de afaceri

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit luni, în biroul președintelui Camerei Deputaților, în cea de-a doua ședință de analiză a activității Guvernului de la instalarea Cabinetului Mihai Tudose. Mihai Tudose a anunțat luni, după ședință, că Executivul nu va adopta impozitul pe cifra de afaceri pentru companii.

„Nu, nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Eu m-am grăbit un pic și am spus de la Bruxelles că am văzut simulările și am luat decizia că nu se pot implementa.Eu am luat această decizie pe baza discuției cu dl ministru de Finanțe, Ionuț Mișa. (...)Astăzi, am prezentat și coaliției care au fost argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați încheiat acest subiect”, a declarat Mihai Tudose.

Cum se descurcă DNA fără suportul tehnic al SRI. Kovesi: 'Avem o problemă'

Mihai Tudose a mai explicat motivele pentru care s-a renunţat la taxa de solidaritate.

„E ca o coasă acest impozit şi nu poţi să tai firele de iarbă selectiv, astea sunt buruieni. Cu această taxă practic loveam şi pe cei cinstiţi şi buni plătitori. Vom căuta mijloace ca cei care astăzi sunt mai deştepţi ca statul să nu mai fie”, a mai spus Tudose, menţionând că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acceptat decizia cu privire la această taxă.

El a precizat însă că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care „se cred mai deştepţi ca statul”, referindu-se la companiile care nu declară profit în România.

El a afirmat că una dintre soluţii este implementarea Directivei Europene care luptă împotriva „diminuării fără just temei a bazei de impozitare”, şi care are, în subsidiar, prevederi precum cea privind plata impozitului acolo unde se face profitul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.