Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, despre situația României: 'Mai avem mult până să atingem normalitatea'

Inquam Photos / George Calin
iohannis dragnea tudose

România este un stat modern şi consolidat, dar mai sunt multe lucruri de făcut pentru a fi atinsă normalitatea, a afirmat vineri premierul Mihai Tudose, precizând că este nevoie de o strategie pe termen mediu şi lung.

"Duminica trecută, la Focşani, a fost un eveniment extraordinar - Centenarul Bătăliei de la Mărăşeşti (...) În anul care a urmat Bătăliei de la Mărăşeşti, toate forţele politice (...) şi-au dat mâna şi au făcut România mare, (...) într-un context internaţional favorabil. Dar şi acum avem un context internaţional favorabil, cu o poziţie geostrategică a României care poate fi folosită în bine (...) Am evoluat foarte mult, România este (...) un stat modern, consolidat, cu o economie care începe să funcţioneze chiar foarte bine, dar mai avem multe de făcut, foarte multe de făcut pentru a atinge acea normalitate", a declarat Tudose, la Realitatea TV.

Citește și: Sexgate marca Gabriel Oprea! În ce instituții de stat și-a instalat sexy protejatele

Potrivit lui Tudose, cea mai mare provocare în funcţia de şef al Guvernului este încercarea de a instaura normalitatea.

"A fi prim-ministru nu schimbă cu nimic nici metabolismul (...), îţi vin pantofii la fel de bine, costumul la fel de bine sau la fel de rău ca înainte. Nu se schimbă nimic. Eu cred că cea mai mare provocare în această funcţie este să rămâi normal şi să încerci să instaurezi normalitatea, fiindcă este un lucru care eu am constatat că ne lipseşte (...) Aşa am început şi să spunem noua viaţă de prim-ministru, făcând cumva lumină asupra problemelor cotidiene, că sunt de sănătate, vaccinuri, educaţie, economie", a spus Tudose.

Citește și: Un nou MALL apare în România! Va genera mii de locuri de muncă

Premierul a vorbit şi despre necesitatea unei strategii pe termen mediu şi lung.

"În ultimii ani, în epoca postdecembristă, singurul moment de uniune naţională pe un proiect a fost Declaraţia de la Snagov, când (...) s-a stabilit că ne trebuie NATO şi Uniunea Europeană şi toate forţele politice merg în acea direcţie (...) Acum (...) avem o strategie - e programul de guvernare - vreo doi-trei ani. Este un bun început, dar nu este suficient. Fiindcă asta e strategia partidului de guvernământ pe mandatul respectiv. Ar trebui ca pe baza acestei strategii să avem o strategie pe termen mediu şi, de ce nu, pe termen lung", a mai afirmat Tudose.

Citește și: ING Bank a dat lovitura în acest an, în România! Premieră pentru banca olandeză .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.