Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose și-a demis colegul din Guvern, după ce a fost REȚINUT de DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose

Premierul Mihai Tudose l-a demis pe Ninel Cercel, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care vineri a fost reţinut de DNA.

Procurorii DNA au dispus vineri reţinerea lui Ninel Cercel, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj, după ce acesta ar fi acţionat pentru îndepărtarea din funcţie a managerului Centrului Zonal de Marfă (CZM) Braşov, astfel încât societăţi private de transport să obţină, în detrimentul CFR Marfă, contractul avut cu Azo Mureş SA.

Citește și: Vestea care cutremură umanitatea: zeci de mii de oameni, înlocuiți cu roboți! Gigantul mondial care a luat această decizie

content-image

Potrivit DNA, Ninel Cercel ar fi folosit ca pretext pentru schimbarea şefului CZM Braşov incendiul din 31 octombrie produs la trenul de marfă care transporta azotat de amoniu, deşi incidentul nu a avut loc pe raza teritorială de responsabilitate a acestuia.

Secretarul de stat este prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Măsură fără precedent! Statul european care INTERZICE vânzarea țigărilor

În data de 31 octombrie, în staţia Comarnic, aflată în raza teritorială a sucursalei Bucureşti din cadrul CFR Marfă SA, s-a constatat un început de incendiu la un tren de marfă care transporta azotat de amoniu de la societatea Azo Mureş SA.

"În aceste condiţii, conducerea CFR a luat măsurile necesare astfel ca trenul să fie fost scos în afara gării, populaţia şi infrastructura feroviară nefiind puse în pericol. Ulterior, trenul şi-a continuat deplasarea spre destinaţia finală Ploieşti Triaj, iar conducerea Ministerului Transporturilor şi cea a companiei CFR Marfă SA nu au tratat incidentul ca pe un eveniment grav. În contextul acestui incident, începând cu 1.11.2017, inculpatul Cercel, profitând de funcţia de secretar de stat, i-a solicitat direct sau prin intermediari, părţii vătămate, în mod imperativ să-şi dea demisia din funcţia de manager al CZM Braşov, căci în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate", se arată într-un comunicat al DNA.

Citește și: Dumitru Coarnă a ieșit la atac! Ce spune despre un eventual compromis – amenințările polițiștilor

Conform procurorilor, varianta oferită de Cercel părţii vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care îl va înfiinţa special şi la Braşov, promiţându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susţine în faţa ministrului pentru a fi numit şef de regională.

"Partea vătămată nu a acceptat condiţiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost ameninţarea cu 'controale', în urma cărora va fi demis. Aceste mijloace de constrângere au fost puse în practică, deoarece chiar din data de 03.11.2017, inculpatul a trimis la Braşov două echipe de control, iar în aceeaşi zi persoana vătămată a fost notificată că la data de 06.11.2017 este convocată la Bucureşti, întrucât face obiectul unei cercetări disciplinare", au constatat anchetatorii.

Citește și: E PRĂPĂD! „SCUFUNDAREA” leului, de neoprit! Comunicat de ULTIMĂ ORĂ de la BNR

DNA susţine că scopul urmărit de Ninel Cercel prin acţiunile îndreptate împotriva părţii vătămate pentru a-l îndepărta din funcţia de manager al CZM Braşov l-a constituit "obţinerea unui folos patrimonial de către societăţi private de transport care să beneficieze, în detrimentul CFR Marfă, de contractul avut de această societate cu Azo Mureş SA".

"Aceasta, deoarece persoana vătămată s-a opus constant ca alte societăţi private să preia activităţi din contractul CFR Marfă, în detrimentul acestei societăţi", relevă comunicatul DNA.

Citește și: Dezvăluirea care „ZGUDUIE” Casa Regală! Principesa Elena și-ar fi dat în judecată FIUL – motivul este halucinant .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.