Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose îi dă peste cap planurile lui Tudorel Toader: Legile justiției nu sunt legi, sunt propuneri

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Tudorel Toader a prezentat modificări ale legilor justiției și au început criticile! După ce a anunțat că mută Inspecția Judiciară în subordinea Ministerului Justiției și a decis că procurorii șefi ai parchetelor nu vor mai fi numiți de președintele țării, Toader a fost dur criticat de aproape toate instituțiile din justiție.

Mihai Tudose pare să îl contreze și el pe Toader. Premierul spune că ceea ce a prezentat ministrul său sunt simple propuneri, nu legi, și că nu sunt, așa cum a spus Klaus Iohannis, un atac la statul de drept și la lupta cu corupția.

Citește și: Șocant! Un deputat PNL va intra în greva foamei. Care este cauza ce l-a adus în această stare

”Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic. Domnul Tudorel Toader a ieşit într-o conferinţă şi a prezentat ceea ce a reieşit din punctul de vedere al domniei sale din consultările cu cei implicaţi. De aici până la a vorbi despre legile justiţiei e o cale lungă, fiindcă acel pachet propus va trebui să primească nişte avize, de la CSM, de exemplu. Practic, a început de-abia acum dezbaterea publică efectiv iar când aceste lucruri se vor încheia, vor veni cu ele în guvern. Acolo vom lua o decizie în funcţie de poziţia publică exprimată de către români, de (...) tipul de avize de la cei care trebuie să dea avizele. Până atunci mai e. Vă asigur că noi le vom face să fie ziua, nu noaptea. Le vom trimite la Parlament, nu va fi lege a Guvernului, am spus-o de la învestitură.”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

Citește și: Transformare uluitoare! Cum a ajuns să arate și cum își câștigă banii fosta soție a lui Alex Velea

Totodată, şeful Executivului a precizat că legile justiţiei vor fi modificate printr-un proiect de lege, şi nu printr-o ordonanţă de urgenţă.

"Eu cred că în câteva săptămâni. (...) Consiliul Suprem al Magistraturii va da aviz, că e pozitiv, că e negativ, că e cu observaţii, să-l vedem. Între timp, trăim într-o democraţie exemplară, toată lumea se manifestă, şi nu-s deloc ironic, toată lumea se manifestă, toată lumea îşi spune păsul. Este absolut în regulă, ne va ajuta să ne facem o imagine, o idee despre ceea ce doreşte ţara. Pe baza acestei imagini, a acestei transparenţe, vom lua şi noi o decizie în guvern şi vă asigur că va fi ziua, nu noaptea. (...) Va fi un proiect de lege care va fi trimis la Parlament. Am spus-o la învestitură, că n-o să vedeţi ordonanţe pe această temă în acest guvern", a spus Tudose.

Citește și: Se vinde o cunoscută bancă din România! Sute de persoane vor fi date afară

Întrebat dacă şeful statului ar trebui scos din procedura de numire a procurorilor-şefi, şeful Guvernului a spus că nu doreşte să se antepronunţe.

"Daţi-mi voie să nu mă pronunţ înainte, să aşteptăm dezbaterile, fiindcă a mă antepronunţa înseamnă că deja eu am luat o decizie înainte ca toată lumea să-şi spună opinia. Haideţi să mai avem un pic de răbdare", a mai afirmat Tudose.

Citește și: Premierul Mihai Tudose face un anunț COLOSAL! Câte miliarde de euro primește România de la UE, în acest an .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.