Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose: Încercăm să vedem dacă, printr-un leasing operaţional, putem achiziţiona o aeronavă oficială

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că se încearcă să se găsească soluţii pentru achiziţionarea unui "avion oficial" în sistem de leasing operaţional. "Încercăm să vedem dacă găsim, pe un leasing operaţional. Este nevoie totuşi, suntem ditamai ţara, să nu avem un avion. Am fost în delegaţii oficiale, am zburat, dar nu vorbim... (de un avion prezidenţial - n.r.), vorbim de un avion oficial", a afirmat Mihai Tudose, la sediul Guvernului, întrebat dacă la rectificarea bugetară anunţată pentru luna septembrie vor fi alocaţi bani pentru achiziţionarea unui "avion prezidenţial".

Premierul a infirmat, în context, că pe agenda discuţiilor cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care are programată joi o vizită oficială în România, ar urma să se afle şi subiectul referitor la achiziţia de aeronave Airbus. "Nicicum. Nu achiziţionează Guvernul avioane Airbus. Le achiziţionează TAROM-ul, dacă vrea să îşi ia avioane, da? Nu pot exista asemenea discuţii, nu pot eu sau oricine altcineva să angajeze că cumpără un anumit tip de avioane", a spus Tudose, conform Agerpres.

Premierul a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, alături de vicepremierii Marcel Ciolacu şi Sevil Shhaideh şi de preşedintele executiv al social-democraţilor, Niculae Bădălău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.