Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, întâlnire de ULTIMĂ ORĂ la Palatul Victoria. Marcel Ciolacu, prezent la discuțiile premierului

Ultima Ora breaking news

Premierul Mihai Tudose are o întâlnire, luni dimineaţă, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii medicilor de familie, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale. 

Conform surselor citate, la întâlnire participă şi vicepremierul Marcel Ciolacu. 

La începutul şedinţei de Guvern din 15 noiembrie, premierul Tudose a afirmat că medicii de familie au fost nevoiţi să se transforme "mai mult în contabili decât să îşi facă meseria". 

"Chiar au dreptate şi, din păcate, chiar au foarte multă dreptate. Spun din păcate fiindcă sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat şi medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiţi să se transforme mai mult în contabili decât să îşi facă meseria. Încercăm să găsim soluţii. Prima etapă este vineri, într-o consultare pe draft, şi de luni să încercăm, şi împreună cu Ministerul de Finanţe, să reglăm nişte lucruri", declara atunci Tudose. 

Premierul a discutat pe 15 noiembrie, la Guvern, cu o delegaţie a medicilor de familie care au protestat în Piaţa Victoriei. 

Totodată, reprezentanţii medicilor de familie şi ai pacienţilor din mai multe judeţe au pichetat la începutul lunii sediile prefecturilor şi caselor judeţene de asigurări de sănătate. Ei au acuzat subfinanţarea asistenţei medicale primare şi imposibilitatea medicilor de familie de a-şi practica meseria în condiţii optime. 

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu, spunea, la începutul lunii, că legea în domeniu ar trebui modificată în ceea ce priveşte regulile administrative de prescriere, unde sunt o mulţime de prevederi care interzic medicului de familie să elibereze reţete cu medicaţie frecvent folosită şi la care pacientul nu are acces, şi nu în privinţa regulilor profesionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.