Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose intervine, după anunțul zilei: 'Pentru a preîntâmpina reacţia corului de bocitoare, afirm cu toată responsabilitatea...'

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern Mihai Tudose

România are o creştere economică sustenabilă, lucru demonstrat de cifrele care arată că, la un număr de salariaţi cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare faţă de 2008, afirmă premierul Mihai Tudose.

"În trimestrul al treilea (perioada iulie - septembrie 2017), România, cu 8,6%, înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat. Această creştere economică este rezultatul muncii tuturor românilor şi al companiilor corecte din această ţară. Pentru a preîntâmpina reacţia corului de bocitoare, afirm cu toată responsabilitatea că avem o creştere economică sustenabilă. O spun cifrele: cu toate că avem un număr de salariaţi cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare faţă de 2008", a scris Mihai Tudose, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Conform datelor preliminare publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, de 8,6%, comparativ cu perioada similară din 2016.

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro şi cel al Uniunii Europene au crescut în ritm anual cu 2,5%, comparativ cu perioada similară din 2016.

Citește și: Numire importantă a premierului Tudose! Salariul impresionant pe care îl va primi un pensionar MAI – unde a fost „uns” acesta

Cele mai mari creşteri din UE în perioada iulie - septembrie 2017 s-au înregistrat în România (8,6%), Letonia (6,2%), Cehia şi Polonia (ambele cu 5%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.