Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose intervine în scandalul manualelor: 'Pleacă copilul la școală de zici că se mută de acasă'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose

Intervenţie în forţă a premierului Mihai Tudose în scandalul manualelor. În direct la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu, Tudose a comentat în stilul caracteristic criza manualelor. Mai mult, acesta a anunţat ce se va întâmpla de acum încolo cu manualele şi a anunţat cine e de vină pentru această criză: editurile. Mai mult, Tudose a oferit şi soluţii.

Citeşte şi: Avertisment în privinţa copiilor din familiile sărace: La ce boli sunt expuşi

"E mai simplu manualul de sport. Două tumbe şi gata. Va trebui în această toamnă să stabilim care sunt manualele. Să facem câte două manuale de materie. Nu mai rescriem manuale în fiecare an că Ştefan cel Mare nu mai are vreo luptă şi nici Pitagora nu se gândeşte la o altă teoremă. Pleacă copilul la școală de zici că se mută de acasă. Are nu ştiu câte caiete şi manuale. Toate problemele au fost generate de bătălia editurilor. Să fim normali la cap şi să facem manualele la Monitorul oficial ca să încheiem subiectul. Sunt de importanţă naţională.

Manualul de sport... Toată lumea l-a criticat pe domnul ministru Liviu Pop pentru el. Domnul ministru a fost mai delicat şi nu a spus că el a fost obligat să-l facă, fiindcă aşa l-a pus cineva în program anul trecut, când nişte băieţi mai tehnocraţi un pic au spus că ne trebuie manual de sport.

Culmea este că nu-i deloc un demers pentru educaţie. Este un business. Cu caiete suport, cu fiţuici suport, o nebunie completă. Generează o mulţime de bani care pleacă de la buget, generează nişte ghiozdane de pleacă copilul de acasă de parcă fuge de acasă, că trebuie să aibă două manuale, plus cele şase caiete, plus cele opt fascicule suport. Doresc să avem manualul tip, fixat şi apoi tipărit de toate editurile, dacă nu se poate", a spus Tudose.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.