Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose: Mulţi monştri sacri ai scenei nu o duc bine; nu era bine să aibă o pensie mai mare?

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi seară, că mulţi dintre monştrii sacri ai scenei nu o duc foarte bine, din cauză că trăiesc din pensii. "România de astăzi este mai săracă, noi toţi, ca români, suntem mai săraci, mult mai săraci", a declarat Tudose, la Antena 3, referindu-se la decesul actriţei Stela Popescu.

Totodată, şeful Executivului s-a întrebat dacă nu ar fi fost bine ca aceşti artişti să aibă pensii mai mari. "Mulţi dintre aceşti monştri sacri ai scenei nu o duc foarte bine, trăiesc din pensie, nu toţi au mai fost activi, nu le-a mai permis vârsta. Nu credeţi că era bine să aibă o pensie mai mare? Noi tot le creăm statui şi ne gândim la ei cu ochii în lacrimi după ce dispar, am uitat să ne bucurăm de ei cât îi avem", a spus Tudose.

El a precizat că la nivelul Guvernului este în lucru un program referitor la zona de Cultură din România. "Am început împreună cu colegii să gândim un program, cu ministrul Culturii, legat de Centenar. (...) Să revenim un pic la partea de cultură în România, la dragul de a citi o carte, de a te duce la teatru, lucruri care au ieşit din firesc. Ne aducem aminte de nişte oameni de genul acesta în momente foarte triste. (...) Ne-am întâlnit săptămâna trecută cu editorii de carte, cu librarii, sunt nişte cifre absolut dezolante. Vorbeşti la o carte, o carte bună, de tiraj de 3.000 de exemplare. (...) E dezolant", a mai afirmat Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.