Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Genoiu şi-a depus candidatura din partea PSD la funcţia de primar al Craiovei

www.cvlpress.ro
Mihail Genoiu PSD Craiova

Mihail Genoiu şi-a depus duminică candidatura la Biroul electoral de circumscripţie, din partea PSD, la funcţia de primar al Craiovei. Organizaţia PSD Dolj a strâns peste 36.000 de semnături.

Senatorul Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, a declarat că Genoiu este candidatul potrivit care să continue proiectele începute în ultimii ani în Craiova de fostul primar, Lia Olguţa Vasilescu, şi se aşteaptă ca la alegerile parţiale din 11 iunie candidatul PSD să obţină peste 50% din voturi.

"Am reuşit să strângem peste 36.000 de semnături. Ne aşteptăm ca la alegeri să luăm peste 50%, le mulţumim craiovenilor pentru că ne-au susţinut prin semnătura lor, pentru că ne-au susţinut prin votul lor şi la alegerile parlamentare şi la alegerile locale de acum un an de zile. Când am ales ca la alegerile acestea să ne reprezinte Mihail Genoiu, am ales exact persoana care trebuie, cea care este capabilă să continue proiectele în următorii trei ani, pentru că sunt multe proiecte în derulare, iar Guvernul susţine foarte multe proiecte locale şi atunci aveam nevoie de o persoană potrivită", a spus Manda, conform Agerpres.

Preşedintele PSD Dolj a mai afirmat că, potrivit estimărilor, nu este aşteptată o prezenţă foarte mare la alegerile din 11 iunie. "Dacă vă uitaţi în spate, am venit cu circa 300 de oameni, iar dacă fiecare va aduce câte 100 de oameni la vot deja sunt voturile care ne trebuie, având în vedere că, din punctul nostru de vedere, nu vom avea o participare de 100.000 de oameni", a mai afirmat Manda.

Citește și: Cine va câștiga? Mare rivalitate între cele două doamne de fier ale PNL

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova şi fost primar al municipiului, a afirmat că este alături de Mihail Genoiu, care în ultimii 5 ani a făcut parte din echipa sa în calitate de viceprimar. "În urmă cu un an de zile eram tot aici, eu în altă postură, tot cu Mihail Genoiu, pentru că făcea parte din echipa mea, aşa cum a făcut parte în ultimii 5 ani de zile. Acum un an îmi depuneam eu candidatura şi mă susţinea Mihail Genoiu, acum îşi depune candidatura Mihail Genoiu şi sunt alături de el, aşa cum este alături toată organizaţia PSD Craiova şi nu numai", a spus Vasilescu.

Preşedintele PSD Craiova a declarat că în această campanie candidatul PSD va vorbi despre proiecte, iar Genoiu va continua proiectele aflate în derulare. "Urmează o perioadă destul de grea, pe care am mai trăit-o, este o perioadă în care se împroaşcă cu noroi de către candidaţii care nu au niciun proiect şi care nu au nimic de spus. Noi nu vom face acest lucru, vom avea o campanie în care vom vorbi despre proiectele noastre şi vreau să vă spun că nu îmi este indiferent cine va deveni primar al Craiovei. Am reuşit să imprim oraşului un ritm de dezvoltare care nu s-a mai întâmplat în foarte multe localităţi din România în ultimii ani, am reuşit să fim pe primul loc la absorbţia de fonduri europene, am reuşit să atragem foarte mulţi bani de la bugetul naţional. Când am optat pentru funcţia de ministru, logic m-am gândit cine va urma la conducerea Primăriei şi m-am gândit că nu poate fi o persoană mai potrivită decât cea cu care am lucrat în ultimii 5 ani de zile la toate proiectele Craiovei şi care cunoaşte proiectele şi trebuie să le deruleze în perioada următoare şi ritmul accelerat de dezvoltare să fie continuat", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

La rândul său, Mihail Genoiu a afirmat că nu are emoţii în aceste alegeri, iar dacă le va câştiga va continua ritmul de derulare a proiectelor. "Nu am niciun fel de emoţii şi sunt foarte încrezător în aceste alegeri, pentru că de 5 ani de zile craiovenii sunt alături de noi, de 5 ani de zile craiovenii au văzut ce se întâmplă în oraş şi îi asigur pe toţi că ritmul nu va scădea, că vom menţine acelaşi ritm de dezvoltare. Sper ca la sfârşitul celor trei ani de mandat să fim în coasta Clujului, să fim al treilea oraş din România ca dezvoltare din toate punctele de vedere", a afirmat Mihai Genoiu.

Funcţia de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Olguţa Vasilescu, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obţinut în urma alegerilor din 11 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.