Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihalache şi Gâdea au stârnit indignare: Cot la cot la un eveniment din diaspora

mihalache gadea

Sâmbătă seara, la restaurantul Hofbräukeller din München a avut loc Balul Saşilor, o petrecere a germanilor plecaţi din Transilvania în Bavaria. Jurnalistul Grigore Cartianu relatează, citând o sursă din rândul participanţilor la petrecere, că trimisul Administraţiei Prezidenţiale, Dan Mihalache, l-a avut alături pe directorul Antena 3, Mihai Gâdea, ceea ce i-a revoltat pe unii dintre cei prezenţi.

"Șoc și groază la Balul Sașilor, desfășurat sâmbătă seară în restaurantul Hofbräukeller din München!

Cei 300 de participanți, majoritatea membri ai Asociației Sașilor din Transilvania, emigrați în Germania de Vest înainte de 1989, au descoperit la o masă două personaje nedorite: Dan Mihalache și Mihai Gâdea.

Șeful Administrației Prezidențiale a fost trimisul lui Klaus Iohannis la sărbătoarea sașilor ardeleni din Bavaria. Este însă neclar cum a ajuns acolo directorul Antenei 3: pe cont propriu sau invitat de Mihalache, în delegația Administrației Prezidențiale?

Prezența celor doi a provocat rumoare printre participanți. Majoritatea considerau că Iohannis ar fi putut trimite pe oricine altcineva, dar nu pe “USL-istul Mihalache”. În privința lui Gâdea, indignarea era totală.

“Aerul devine greu respirabil”, relata aseară o participantă la petrecere. “Și Gâdea, și Mihalache… e prea mult! Am văzut oameni revoltați, chiar furioși. Poate faptul că stă lângă orchestră să-l salveze pe Gâdea!”

Agitat, nervos, directorul Antenei 3 a ieșit de mai multe ori din restaurant, butonând telefonul, vorbind și gesticulând", scrie Cartianu pe Facebook, care publică şi două fotografii de la eveniment.

Potrivit jurnalistului, ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, nu a fost prezent. A fost prezent, în schimb, ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, care s-a întreținut mai tot timpul cu parlamentarul german Bernd Fabritius, colegul său de masă.

"'L-am rugat pe Fabritius să-i transmită lui Iohannis că, la alegerile din noiembrie 2014, nu am stat la coadă 5 ore în primul tur, respectiv 11 ore și jumătate în al doilea tur, ca să-l votez, pentru ca șeful Cancelariei sale să umble acum cu <> care mințea întruna că nu sunt cozi la consulate și că, de fapt, diaspora nu prea vrea să voteze', mi-a comunicat o sursă din interiorul petrecerii", mai scrie Cartianu.

La finala prezidențială din 16 noiembrie 2014, München a fost orașul în care Iohannis a obținut cel mai mare procent: 97,87% (Ponta, doar 2,13%). Dintre cele 4.037 de voturi valabile, lui Iohannis i-au revenit 3.951, iar lui Ponta doar 86! Topul voturilor pro-Iohannis (și anti-Ponta) e dominat de orașele germane (München - 97,87%, Bonn - 97,12%, Stuttgart - 96,88%) și engleze (Portsmouth - 96,48%, Londra - 96,24%).

Cu 97,87%, secția de votare din München a fost campioana voturilor pro-Iohannis, dintre cele 296 de secții deschise în diaspora.

Pe țări, Germania a înregistrat cel mai mare scor în favoarea lui Iohannis - 96,06% (urmată de Irlanda - 95,75%, Danemarca - 95,14%, Slovacia - 95,07%, Marea Britanie - 94,91% etc.).

"Acest vot zdrobitor a fost nu doar împotriva lui Ponta, ci și a propagandei mincinoase întruchipate de Gâdea! Dar Gâdea, cu tupeul său bolnav, i-a sfidat încă o dată, în acest weekend, pe exponenții diasporei române, pe care-i batjocorise și în noiembrie 2014. Și pe care Antena 3 îi înjură neîncetat, urându-i pentru că au votat întotdeauna împotriva candidaților PSD, cei susținuți cu atâta fervoare de Gâdea & Antena 3", concluzionează jurnalistul Grigore Cartianu.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.