Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milițiile șiite din Irak avertizează țările arabe: Vă vom trimite fiii în sicrie

irak

Una dintre cele mai puternice miliţii şiite din Irak sprijinită de Iran a avertizat, duminică, contra trimiterii de forţe arabe în Siria sau Irak, care ar "deschide porţile iadului", în comentarii vizând în mod clar ţările arabe sunite care au anunţat că s-ar putea alătura unei astfel de operaţiuni, relatează Reuters. 

"Regatele arabe au încercat ca mercenarii Daesh să pună în aplicare planurile lor premeditate în Irak şi Siria, dar au eşuat", potrivit unui comunicat al Kataib Hezbollah, folosind un acronim arab pentru Statul Islamic. 

Comunicatul îi cheamă pe "fiii lui Saud şi pe acei conducători care stau în spatele lor să nu-şi asume riscul şi să înveţe lecţia", referindu-se la familia conducătoare saudită. 

Kataib Hezbollah, al cărei lider Abu Mahdi al-Mohandes conduce coaliţia formată în principal din miliţii şiite ce luptă contra militanţilor ultraradicali suniţi Stat Islamic alături de forţele regulate irakiene, a trimis combatanţi în Siria pentru a sprijini trupele preşedintelui Bashar al-Assad în războiul civil ce durează de cinci ani în ţară. 

Duminică, Emiratele Arabe Unite (EAU) au declarat că sunt gata să furnizeze trupe terestre pentru a ajuta coaliţia militară internaţională împotriva Statului Islamic în Siria, cu condiţia ca aceste eforturi să fie conduse de Statele Unite. 

Arabia Saudită, unul dintre statele arabe sunite din Golf, care se opune Statului Islamic, a anunţat săptămâna trecută că este gata să participe la orice operaţiune terestră în Siria dacă coaliţia condusă de SUA ce luptă contra militanţilor Statului Islamic decide să înceapă astfel de operaţiuni. 

Ministrul sirian de externe a avertizat sâmbătă că Damascul va rezista la orice incursiune terestră pe teritoriul său şi îi va trimite acasă pe agresori in sicrie, aminteşte Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.