Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul care a ajuns la capătul puterilor după gratii: 'Mă pot şi împuşca'

ioan niculae

Unul dintre cei mai bogaţi români a ajuns la capătul răbdării. Ioan Niculae nu mai vrea să beneficieze de scutiri de zile de pedeapsă pentru cele cinci cărţi pe care le-a scris. Patronul Astrei Giurgiu a avut o ieşire nervoasă în momentul în care a ieșit din judecătorie. Acesta a transmis că "Mă pot și împușca!", referindu-se la faptul că ar vrea să renunțe la beneficiul de 150 de zile de libertate pe care le-ar câștiga în urma celor cinci cărți în închisoare.

Citeşte şi: Raed Arafat îi răspunde dur unui fost ministru: 'Visează când spune asta'

Milionarul Ioan Niculae le-a spus magistraţilor că e gata să renunţe la beneficiile pe care i le-ar aduce cele cinci cărţi scrise după gratii. Este primul deţinut-cărturar care ia decizia de a nu se folosi de operele create cât timp a stat după gratii. Afirmația lui a fost făcută în fața judecătorului doar pentru a brava. De asemenea, au fost schimburi de replici între Ioan Niculae și judecător. În momentul în care judecătorul a cerut o expertiză a cărților până pe data de 19 februarie, avocatul a ieșit în fața instanței și a zis că vrea să renunțe la beneficiile aduse de scrierea de lucrări științifice, adică a celor 150 de zile de libertate pe care le-a câștigat după scrierea lucrărilor.

Citeşte şi: Cel mai cunoscut senator al României, laude pentru Klaus Iohannis și Gabriel Oprea

În sala de judecată a fost și un scandal. Potrivit unor surse, Ioan Niculaie i-a replicat judecătorului că "Decât să mă plimbați atât, mai bine mă condamnați pe viață". Potrivit avocatului Cristian Ene, "Decizia lui Ioan Niculae de a renunța la cărțile scrise în pușcărie este unul dintre argumentele pe care el le-a adus în fața judecătorului pentru a dovedi faptul că acele cărți pot fi înlăturate de la calculul pedepsei și că ar putea fi eliberat condiționat chiar și fără cele cinci cărți scrise".

Citește și: ”Teroristul” care a intrat cu mașina în gardul Guvernului este jurnalist: Detalii despre gestul său

"În legislația actuală, procedura anulării cărților nu există, iar judecătorul va trebui să ia în analiză dacă chiar au fost scrise acele cărți și să verifice caracterul științific al lucrărilor. În cazul în care acele cărți sunt științifice, judecătorul va fi obligat să scadă din pedeapsă cele 150 de zile. Dacă acele cărți, prin expertiză, cele 150 de zile nu vor mai fi scăzute, iar pedeapsa va fi calculată cu zilele scăzute pentru munca depusă după gratii", a mai declarat avocatul. În instanţă, Ioan Niculae a declarat că vrea să renunţe la scăderea pedepsei cu cele 150 de zile de care ar beneficia în urma cărţilor scrise. Milionarul este unul dintre deţinuţii care a fost prolific după gratii - a scris Bioetanolul, combustibilul viitorului, "Valorificarea energetică a biomasei" şi alte 3 cărţi.

Citeşte şi: Ai vândut casa? Platești impozit!

Cei de la DNA au invocat faptul că, deși Ioan Niculae ar beneficia de o reducere a pedepsei cu cinci luni - câte 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică - în dosarul întocmit de conducerea penitenciarului nu se regăsesc nici măcar titlurile lucrărilor. Ioan Niculae execută din aprilie 2015 o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mita la PSD". Ioan Niculae a mai făcut o cerere de eliberare condiţionată, care i-a fost respinsă în 31 august 2015 de Judecătoria Găeşti şi o lună mai târziu de Tribunalul Dâmboviţa, spune B1TV.

Citește și: Schimbări majore la Facebook: Rețeaua intră pe un nou domeniu / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.