Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Ioan Niculae NU SCAPA de inchisoare

ioan niculae

Tribunalul Dâmboviţa a respins, vineri, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD".

Niculae mai poate solicita eliberarea condiţionată, conform soluţiei instanţei, după data de 19 mai 2016.

''În baza art. 4251 alin. 7, pct. 2, lit. a Cod procedură penală admite contestaţia formulată de către Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciu Teritorial Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 1923/21.10.2015 pronunţată de Judecătoria Găeşti în dosarul nr. 4344/232/2015 privind pe condamnatul Niculae Ioan, deţinut în Penitenciarul Găeşti, şi în consecinţă: Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din Penitenciarul Găeşti pentru condamnatul Niculae Ioan'', se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Dâmboviţa.

Omul de afaceri Ioan Niculae a spus, vineri, în faţa instanţei, că a înţeles greşeala făcută, că a încercat să se îndrepte şi nu vrea decât să ajungă la familie.

''Nu am creat nicio problemă în penitenciar, nu am fost implicat în niciun incident'', a mai spus Niculae.

El şi-a cerut scuze şi pentru ieşirea nervoasă de la termenul anterior, când la amânarea pronunţării unei decizii privind eliberarea condiţionată a spus ''mai bine mă condamnaţi pe viaţă''.

Avocatul lui Niculae a precizat că au fost îndeplinite ireproşabil criteriile eliberării condiţionate, lucru care reiese din concluziile comisiei de liberare condiţionată. Avocatul a afirmat că a fost îndeplinită fracţia de pedeapsă, susţinând că Niculae a executat 385 de zile. Niculae a scris în închisoare cinci cărţi, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 150 de zile, iar 21 de zile le-a câştigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

''A executat minimul de fracţie şi prin excluderea celor 150 de zile aferente scrierii lucrărilor ştiinţifice'', a precizat avocatul lui Ioan Niculae.

Totodată, avocatul a depus înscrisuri prin care a demonstrat că inculpatul a achitat integral prejudiciul din dosar.

Ioan Niculae este în prezent încarcerat la Penitenciarul Găeşti. El este condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD" şi execută pedeapsa din aprilie anul trecut.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.