Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardatul Michael Bloomberg la un pas de candidatura la președinția SUA

amthirdpartyreport.com
Michael Bloomberg

ostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg a afirmat luni că "studiază toate opţiunile" în legătură cu o eventuală candidatură la Casa Albă, subliniind că nivelul dezbaterilor din campania electorală este o "insultă la adresa alegătorilor", scrie AFP. 

"Găsesc că nivelul discursurilor şi discuţiilor este disperant de banal. Este o ruşine şi o insultă la adresa alegătorilor", a declarat Michael Bloomberg pentru Financial Times. Americanii "merită ceva mai bun", a adăugat el. 

Fostul primar, în vârstă de 73 de ani, va candida ca independent, dacă se va lansa în cursă. 

"Ascult ce spun candidaţii şi ce par să facă alegătorii primarelor", a mai spus el, precizând că, dacă se va hotărî să se lanseze, va trebui să se înscrie pe listele electorale la începutul lui martie. 

Anturajul său a dat de înţeles luna trecută că pare posibilă o decizie în acest sens, explicând că el este exasperat de dominaţia lui Donald Trump la republicani şi tulburat în tabăra democraţilor de ezitările lui Hillary Clinton şi ascensiunea la stânga ei a senatorului Bernie Sanders. 

Miliardarul, fondatorul agenţiei de informaţii financiare care îi poartă numele, a avut şi în trecut intenţia de a se lansa, însă într-o ţară unde niciodată nu a fost ales preşedinte un candidat independent, a renunţat la idee. 

Intrarea sa în cursă ar fi o nouă turnură în lupta pentru Casa Albă plină de neprevăzut în acest an. Ea este marcată de apariţia neaşteptată a candidaţilor din afara sistemului, ca magnatul din domeniul imobiliar Donald Trump, un republican agresiv care nu a ocupat niciodată o funcţie electivă, ori senatorul de Vermont Bernie Sanders, care în tabăra democrată se pronunţă pentru o revoluţie politică împotriva finanţelor de pe Wall Street. 

Michael Bloomberg, mai mult pragmatic decât ideolog, deţine a 10-a avere ca mărime din lume, estimată la 40,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes. El s-a declarat dispus să cheltuiască un miliard pentru eventuala sa campanie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.