Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionarul Vladimir Plahotniuc nu mai are scăpare: Americanii de la FBI sunt gata să-l 'anihileze'

Vladimir_Plahotniuc

Unul dintre cei mai puternici oameni din Republica Moldova are mari probleme. Americanii i-au pus gând rău lui Vladimir Plahotniuc şi sunt gata să-l aresteze. Ar avea şi dovezi solide împotriva acestuia.

Citeşte şi: Dacian Cioloş iese la atac: 'Am găsit doar aberaţii în Codul Fiscal'

Presa din SUA continuă să reflecte implicarea lui Vladimir Plahotniuc în „jaful secolului” şi investigaţia lansată în acest sens în SUA. Intellinews.com notează că Veaceslav Platon este gata să colaboreze cu FBI pentru a depune mărturii despre jaful masiv din sectorul bancar al Republicii Moldova. Potrivit sursei, Platon l-a acuzat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al PD, că a coordonat frauda bancară şi că viaţa sa este în pericol dacă va fi extrădat în Moldova. Anterior a anunţat că este gata să depună mărturii împotriva lui Plahotniuc în faţa autorităţilor americane şi un fost şef din cadrul Centrului Anticorupţie din Moldova, Mihail Gofman.

Citeşte şi: Laura Bretan încasează lovitură după lovitură: Vestea pe care nu ar fi vrut s-o audă niciodată

Sursa aminteşte şi Serghei Iaralov, unul dintre principalii complici ai lui Plahotniuc, care deţine paşaport american. Implicarea SUA în ceea ce se crede a fi o operaţiune a crimei organizate privind ţintirea finanţelor publice ale Republicii Moldova ar putea duce la emiterea în lunile următoare a unor mandate de arestare, în special, pentru Iaralov şi, eventual, pentru însuşi Plahotniuc. Mihail Gofman a activat ca şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA timp de 11 ani şi a fost demis în aprilie 2014, chiar înainte ca fraudele masive din sistemul bancar să iasă la suprafaţă. „Întregul sistem a fost fraudat de Plahotniuc, cu Vlad Filat în colţul lui", spune Gofman despre fostul premier care a fost condamnat la 9 ani de închisoare, anunţă jurnal.md.

Citeşte şi: A fost patron la Dinamo, s-a judecat cu Gigi Becali, iar acum a ajuns actor la Hollywood

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.