Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militanţi Al Qaida încep să se retragă din două oraşe din sudul Yemenului

yemen

Militanţi Al Qaida au început să se retragă joi din două oraşe din sudul Yemenului, au anunţat surse locale, după săptămâni de mediere de către lideri tribali pentru părăsirea zonei, relatează Reuters. 

Zeci de luptători din Zinjibar şi Jaar, cele două cele mai mari oraşe din provincia Abyan (sud-vest), au fost văzuţi plecând cu armele în zonele din împrejurimi. Al Qaida în Peninsula Arabică, considerată în general cea mai periculoasă ramură a reţelei teroriste, a preluat controlul în decurs de un an în oraşe din Yemen situate pe o suprafaţă de 600 de kilometri în zona de coastă a Mării Arabiei. 

Dar trupele yemenite, susţinute de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, au îndepărtat gruparea de la principala sa bază, din portul Mukalla, la sfârşitul lunii trecute. 

Arabia Saudită şi aliaţii arabi din zona Golfului au intervenit în războiul civil din Yemen, la 26 martie anul trecut, în sprijinul guvernului după ce acesta a fost trimis în exil de către gruparea Houthi, aliat al Iranului. Războiul, în care şi-au pierdut viaţa peste 6.200 de persoane şi peste 2,5 milioane au fost strămutate, a provocat o catastrofă umanitară în una dintre cele mai sărace ţări din lume, menţionează Reuters. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.