Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii americani care au violat o româncă au fost arestați

militari

Potrivit presei italiene, cei doi militari au fost preluaţi joi după-amiază de carabinierii italieni.

Cei doi militari americani - Gray Gerelle Lamarcus şi Edil Mc Cough (amândoi în vârstă de 21 de ani) - sunt staţionaţi la baza militară Del Din, situată în apropierea oraşului Vicenza (regiunea Veneto, nordul Italiei).

Cei doi militari americani sunt acuzaţi de tâlhărirea, lovirea şi violarea unei românce în vârstă de 24 de ani, care era însărcinată în şase luni, în oraşul Vicenza.

Din cauza agresiunii, românca, prezentată drept prostituată, riscă să piardă sarcina şi este internată într-un spital din San Bortolo, în apropiere de Vicenza.

Potrivit presei italiene, Statele Unite solicită repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecaţi de o instanţă americană.

Primarul din Vicenza, Achille Variati, i-a cerut ministrului italian al Justiţiei, Andrea Orlando, să intervină pentru a opri extrădarea celor doi militari în Statele Unite. "Îi cerem în mod preventiv ministrului Justiţiei să respingă o eventuală renunţare la jurisdicţia italiană", a scris primarul din Vicenza, amintind că unul dintre suspecţi a fost acuzat şi de violarea unei minore italience.

Conform Il Giornale di Vicenza, unul dintre cei doi militari a încercat să se sinucidă după comiterea agresiunii, fiind internat în prezent. De altfel, unul dintre cei doi militari este suspectat de violarea unei minore, tot în Italia, în toamna anului trecut.

"În conformitate cu Acordurile privind statutul forţelor străine existent între Italia şi Statele Unite, Washingtonul cere statului-gazdă transferul juridicţiei în toate cazurile în care este implicat personal militar american", a declarat maiorul american Mike Weisman, purtătorul de cuvânt al Brigăzii americane 173 din Italia.

Potrivit site-ului TGcom24.it, agresiunea a avut loc la jumătatea lunii iulie. Românca în vârstă de 24 de ani, care s-ar fi prostituat, a fost abordată de cei doi militari americani, a fost urcată într-o maşină, dusă pe un câmp, unde a fost bătută, violată şi abandonată.

Mai mulţi politicieni italieni, inclusiv o eurodeputată, cer ca cei doi militari americani acuzaţi de violarea unei românce să fie judecaţi în Italia, considerând inacceptabilă solicitarea americană ca cei doi să fie transferaţi în Statele Unite, scrie Corriere della Sera.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.