Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii ruși reiau mărșăluirea în Transnistria

transnistria

Peste 100 de soldaţi ruşi vor mărşălui la parada militară ce va fi organizată în 9 mai în Transnistria separatistă, la Tiraspol, informează agenţia de presă Interfax şi Deschide.md.

"La marşul solemn care va avea loc în piaţa centrala a oraşului Tiraspol vor participa peste 100 de soldaţi ai Grupului Operativ al Forţelor Ruse dislocat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova', se spune într-un comunicat al serviciului de presă al Districtului Militar de Vest al armatei ruse, scrie agerpres.ro.

Pentru prima oară unităţi militare din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) dislocat ilegal în regiunea transnistreană a Republicii Moldova a participat la parada militară de la Tiraspol anul trecut, în pofida faptului ca autorităţile de la Chişinău le-au solicitat autorităţilor ruse să se abţină de la astfel de acţiuni.

Ministerul de Externe de la Chişinău a subliniat că participarea militarilor ruşi la parada din 9 mai de la Tiraspol contravine angajamentelor asumate de către Federaţia Rusă conform principiilor şi normelor dreptului internaţional.

Anul trecut, 36 de unităţii ruseşti de tehnică militară dotate cu armament, inclusiv blindate şi lansatoare de rachete, precum şi o coloană de tancuri T34, au defilat în piaţa Suvorov din Tiraspol.

Potrivit acordului de încetare a focului din 1992, semnat înte părţile beligerante, trupele ruseşti din Transnistria mai pot păzi doar depozitele de muniţii din regiune. În plus, articolul 11 din Constituţia Republicii Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul sau.

La 12 aprilie, legislativul de la Tiraspol a aprobat un proiect de lege care prevede ca drapelul Federaţiei Ruse să fie arborat pe teritoriul autoproclamatei republici transnistrene alături de propriul drapel separatist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.