Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minerii pregătesc un miting în Capitală

mineri gorj

Sute de mineri şi energeticieni din Gorj vor merge pe jos la Bucureşti, în data de 11 aprilie, unde vor depune un memorandum pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia, iar apoi vor protesta în faţa Guvernului, anunță Mediafax.

Liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, zona Rovinari, Manu Tomescu, a explicat că minerii vor să organizeze "un marş al disperării” și memorandumul va fi depus atât la Guvern, cât şi la preşedintele ţării.

”Noi nu mergem la Bucureşti să cerşim. Noi mergem la Bucureşti să vadă că suntem români, suntem cetăţeni ai României şi vrem să nu mai fim furaţi, umiliţi şi discriminati în ţara noastră. Vrem să avem un mix energetic, aşa cum au majoritatea ţărilor dezvoltate, din Europa şi din lume. Noi cei care ne-am hotărât să facem acest marş suntem mai determinaţi ca oricând. Iar în ceea ce mă priveşte, prefer să pierd luptând decât să pierd fără să fac nimic. Plecăm în marş paşnic pentru a trage un semnal de alarmă. Vom pleca de la Termocentrala Rovinari, apoi Turceni, Craiova, Bucureşti, vom merge pe partea cu termocentralele. Va fi numai pe jos, o să ne sincronizăm pentru ca atunci când ajungem în faţa Guvernului să vină şi alţi colegi cu autocarele, pentru a organiza un miting la finalul marşului. Ne ocupăm de acte”, a spus Manu Tomescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.