Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii lui Cioloș se contrazic: Ce le-a zis premierul despre înscrierea într-un partid

www.epochtimes-romania.com
dancu ciolos

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la B1 TV, că premierul Dacian Cioloş le-a transmis, recent, miniştrilor din Executiv, că el, personal, nu va merge la niciun partid şi nu va da semnal pentru nimeni, iar acei miniştri care se vor înscrie, la un moment dat, într-un partid politic, pe o listă, trebuie să plece din Guvern, scrie News.ro.

Vasile Dîncu a precizat că, la începutul mandatului, Cabinetul de miniştri a avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş şi au stabilit împreună că nu vor intra în politică.

Vezi și: INTERVIU - Rareș Bogdan a EXPLODAT: Un bou! Un dobitoc! Ipoteză neașteptată pentru alegeri

„Noi, în acest moment, suntem în situaţia de a fi reînnoit acest proiect”, a spus Dîncu. Întrebat dacă garantează că Dacian Cioloş nu va intra în politică, vicepremierul a răspuns: „Nu cred că va intra în politică. Ne-a spus şi grupului de miniştri, pentru că s-a pus problema, unul dintre miniştri a spus la un moment dat că aşteaptă semnalul de la premier. Premierul ne-a spus că a face politică este o chestiune care ţine de propria conştiinţă şi că el nu va da niciodată vreun semnal, el nu va pleca la niciun partid şi nu va da semnal nimănui.”

Vicepremierul a adăugat că este bine să intre tineri în politică, cu experienţă în politică. „Evident, cel care se va înscrie la un moment dat, din Guvern, într-un partid politic, pe o listă, trebuie să plece din Guvern”, a mai spus Vasile Dîncu.

El a precizat că aceasta este regula, pentru că actualul Guvern este unul independent, astfel că cel care se înscrie într-un partid, pleacă de bună voie, nu îl dă nimeni afară din Guvern, pentru că aceasta este regula stabilită încă de la început.

Vezi și: Cristoiu scrie despre un ministru: 'În atenția lui Traian Băsescu'

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, în urmă cu o săptămână, la Digi24, că îşi doreşte să existe o formulă prin care să continue proiectele şi după alegerile parlamentare, precizând că dacă va candida sau nu la alegerile din iarnă va fi decizia premierului Dacian Cioloş.

Întrebat dacă, în cazul în care va candida, o va face cu echipa de la Palatul Victoria, Ghinea a spus: „Voi candida într-o formulă pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Cioloş.” Întrebat dacă a discutat despre acest subiect cu premierul Dacian Cioloş, ministrul Fondurilor Europene a răspuns afirmativ.

Vezi și: Cristian Sima, 'brokerul fugar', s-a întors în România. Ce dezvăluiri a făcut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.