Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei ia MĂSURI după scandalul târgului de gastronomie de la Paris

www.digi24.ro
targ gastronomie Paris

Șefii Ministerului Economiei s-au arătat extrem de deranjați de scandalul creat în jurul organizării defectuoase a târgului SIAL din Paris, iar acum caută soluții pentru spălarea imaginii. Ministerul Economiei se gândește să dea în judecată Visa SA, firma care a fost desemnată câştigătorul licitaţiei pentru organizarea unuia dintre cele mai importante târguri de gastronomie din lume, conform unor surse oficiale din cadrul instituţiei, pentru News.ro.

Ministerul a cheltuit aproape 1,2 milioane lei cu închirierea spaţiului de 654 de metri pătraţi, taxele obligatorii, branşamentul electric, racordul conductelor de apă şi pentru conexiunea la Internet, dar nu a încheiat şi contractul aferent organizării efective a standurilor.

Citește și: DOVADA Președintele PRU despre Victor Ponta: E instabil, ne folosim de el! / AUDIO

Instituţia a organizat o licitaţie cu întârziere, însă firma desemnată câştigătoare, Visa SA, cu sediul în Petroşani, a anunţat că nu mai semnează contractul în cauză, pe motiv că nu mai are timpul necesar organizării.

„Acum se caută soluţii, situaţia este destul de sensibilă. Sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv tragerea firmei la răspundere. Dar nu s-a luat nicio decizie concretă. Ce-i drept, vina este de ambele părţi. Foarte multe din licitaţiile organizate de minister pentru organizarea acestor târguri internaţionale sunt organizate târziu, pe ultima sută de metri”, au declarat sursele citate, pentru News.ro.

Citește și: Prima fântână cu vin GRATUIT s-a deschis / VIDEO

Acestea spun că firma ar fi avut numai şase zile la dispoziţie să se ocupe de organizarea acestui eveniment.

„Birocratic, lucrurile se mişcă mai lent, aşa s-a ajuns în această situaţie. Pe de altă parte, situaţia a tărăgănat şi din cauză că în ultima vreme s-au purtat discuţii cu alte instituţii implicate în organizarea de licitaţii, fiind necesare informaţii suplimentare şi lămuriri cu privire la modificarea recentă a legii achiziţiilor publice”, au mai spus sursele.

Presa a relatat că Visa SA este o firmă „abonată” la contractele cu Ministerului Economiei privind organizarea târgurilor la care participă România în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.