Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației anunță că NU își asumă strategia națională pentru educația parentală

captura TV
Ministerul Educatiei

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, că a retras proiectul strategiei naţionale de educaţie parentală, în urma opiniilor primite. Instituţia a trimis documentul înapoi la iniţiatori, cu precizarea că nu îşi poate asuma forma pusă în dezbatere publică.

Precizările MEN:

"- Proiectul de strategie la care vă referiți a fost elaborat în cadrul programului „Promovarea strategiei naționale pentru educația parentală”, implementat de Fundația Copiii Noștri (FCN), în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC) și Organizația Formation des Parents din Elveția și a fost co-finanțat printr-un grant din partea Elveției.

- Draftul Strategiei Naționale pentru Educație Parentală a fost definitivat de către UNICEF și Fundația Copiii Noștri, ca urmare a contractului de consultanță încheiat între UNICEF și Fundația HoltIS.

- În acest moment, proiectul „Strategiei Naționale pentru Educație Parentală” a fost retras de pe site-ul Ministerului Educației Naționale și din consultare publică și a fost retransmis inițiatorilor. Dat fiind feedback-ul colectat din partea persoanelor interesate, precum și necesitatea de a îmbunătăți proiectul de strategie, MEN nu își poate asuma în actuala formă acest document."

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, luna trecută, în dezbatere publică, proiectul "Strategia naţională de educaţie parentală 2018-2025". Propunerea prevede înfiinţarea unei reţele de educatori parentali, care, timp de două ore pe săptămână, să-i înveţe pe elevi să nu aibă "mentalităţi conservatoare" şi atitudine care "idealizează familia tradiţională". Sute de ONG-uri, dar şi Academia Română au avut poziţii critice faţă de documentul propus şi au cerut retragerea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.