Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Muncii, vești BUNE pentru părinți: Se dau mai mulţi bani de la 1 februarie

familie
Măsură de urgentă luată miercuri de Guvern pentru părinţi! Potrivit România TV, mamele sau taţii care se întorc la muncă înainte de terminarea concediului de creştere a copilului vor primi mai mulţi bani: 650 de lei față de 500 de lei cât este în prezent acest ajutor.‎

Indemnizaţia minimă pentru creşterea copilului urmează să fie majorată începând de la 1 februarie 2017, o dată cu creşterea salariului minim pe economie. Practic, părinţii vor primi aproape 170 de lei în plus.

Klaus Iohannis s-a pus pe numărat ELEFANȚII în ședința de Guvern

Valoarea minimă a indemnizației lunare pentru creșterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni, consecutive sau nu, lucrate în decursul ultimilor doi ani de dinaintea nașterii copilului, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010. Această sumă lunară are o limită minimă ce reprezintă 85% din salariul minim brut.

Astfel, deoarece salariul minim brut va fi majorat, la 1 februarie 2017, de la 1.250 la 1.450 de lei, indemnizația minimă pentru creșterea copilului se va mări și ea. Concret, începând din februarie, nicio indemnizație de creștere a copilului nu va putea fi mai mică de 1.232,5 lei (85% din 1.450 de lei). În prezent, indemnizația minimă este de 1.062,5 lei (85% din 1.250 de lei), astfel că majorarea efectivă va fi de 170 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.