Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru bagat in corzi de deputati: Ati mintit!

pixforweb.com
in corzi

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost bagat in corzi marti de membrii  Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor. Ministrul a fost crticat ca nu raspunde la telefon si ca minte Comisia.

Intregul scandal a pornit de la problema finantarii revistelor de cultura ale uniunile de creatori din România. Ministrul a anuntat ca în cursul zilei de luni a semnat contractul de finanţare pentru revistele culturale. Ministrul Vlad Alexandrescu a spus că întârzierea semnării acestui contract a fost un rezultat al schimbărilor legislative şi este un fapt pe care şi-l asumă.

"Contractul s-a semnat ieri. Prin acest contract am facilitat felul de a atribui banii. Dăm (finanţarea - n.r.) în trei tranşe. Ce nu s-a dat în ianuarie se va da din data semnării", a precizat ministrul Culturii. "Am reuşit să deblocăm banii pe tot anul. Vor fi acordaţi în trei tranşe. Suma totală de 4.500.000 de lei va fi virată integral uniunilor de creatori. Nu va fi niciun leu care să se piardă", a adăugat Alexandrescu.

"Normele pe care le-am adoptat sunt în totalitate în favoarea uniunilor de creatori", a declarat Vlad Alexandrescu. "Nu e vorba de o finanţare pe proiecte, pentru că revistele nu sunt un proiect", a adăugat el. "Contractul de finanţare a fost încheiat, a fost agreat de toate părţile, a fost semnat de domnul Nicolae Manolescu şi banii vin imediat", a precizat ministrul.

Deputatul Traian Dobrinescu (PNL) l-a abordat pe ministru la finalul şedinţei Comisiei de cultură şi i-a spus că, în urma unei convorbiri cu Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, a aflat că, de fapt, contractul de finanţare pentru reviste culturale nu ar fi fost semnat luni.

"Nu aţi semnat contractul, aţi dezinformat, aţi minţit comisia", a susţinut Dobrinescu. "Exact acum am vorbit cu uniunile de creatori... Nu s-a semnat", a adăugat deputatul.

Si deputatul Madalin Voicu l-a criticat pe ministru ca nu ii raspunde la telefon si ca nu a reusit sa ia legatura cu el in ciuda insistentelor. Deputatul PSD dorea sa discute cu ministrul problema realizarii unei sali de concerte pentru care ar fi fost ales un spatiu complet inadecvat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.