Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru italian: Regiunea balcanică, amenințată de terorism

europa de est

Ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni, a estimat ca regiunea balcanica, din cauza pozitiei sale geografice, este amenintata de radicalizare, terorism si extremism dinspre zona Marii Mediterane si cea a Orientului Mijlociu si ca Italia este, de asemenea, o tinta, relateaza miercuri agentia Tanjug.

Seful diplomatiei italiene s-a exprimat în cadrul unei reuniuni a organizatiei neguvernamentale Belgrade Fund for Political Excellence (BFPE), care a avut loc marti la ambasada italiana din capitala sârba.

Salutând faptul ca tarile din Balcanii de Vest au luat masuri împotriva radicalizarii, Gentiloni a afirmat ca este important schimbul de informatii despre plecarile unor combatanti straini pentru a se alatura jihadului.

În opinia lui Gentiloni, legatura dintre crima organizata, terorism si radicalizare reprezinta principalul motiv de îngrijorare pentru Italia si Balcanii de Vest.

Divizarile tribale din Siria si Irak devin tot mai mari si reprezinta o amenintare pentru tarile noastre, a afirmat Gentiloni, estimând ca gruparile radicale pot fi învinse cu sprijin din partea comunitatilor islamice, în special a celei sunnite din Irak si din regiune.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.