Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Adrian Curaj ne-a umplut de considerație! Și cam atât...

Citind răspunsul Ministerului Educației (mai întâi partea finală, doar știm cu toții cum sunt răspunsurile venite din partea autorităților!?), am constatat că domnul ministru Curaj ne-a umplut de considerație! Dar doar atât!

Întrebarea mea era simplă și viza acordul Ministerului Educației cu privire la preluarea în administrare de către Primăria Sector 1 a Bazei Sportive Cireșarii:

- în vederea reamenajării spațiilor destinate activităților educative extrașcolare, bineînțeles cu menținerea activităților școlare desfășurate în cadrul Bazei Sportive, pe de-o parte,

-precum și a amenajării spațiilor verzi, ce reprezintă mai mult de 60% din suprafața Parcului Cireșarii, pe de altă parte, în vederea redării acestora circuitului public, în speță pentru a permite accesul locuitorilor din zona Mihalache - Grivița la acest spațiu verde.

Nu este prima dată când un ministru al Educației este interpelat în acest sens! De mai bine de 10 ani Parcul se află în administrarea Ministerului Educației care, fie nu are bani, fie găsește alte proiecte mai importante pentru a fi rezolvate. Și tot de mai bine de 10 ani Primăria Sector 1 încearcă să preia în subordine acest parc care se află într-o continuă stare de degradare.

Răspunsul dat acum de Ministerul  Educației NU diferă cu nimic față de răspunsurile primite în anii anteriori. Nu vi-l dăm și ”în funcție de alocațiile bugetare din anul 2016 Ministerul educației Naționale și Cercetării Științifice va ANALIZA posibilitatea continuării lucrărilor la Baza Sportivă cireșarii din cadrul Clubului Copăiilor și Elevilor Nr. 1, respectiv alocarea de fonduri pentru amenajarea tuturor terenurilor de sport, a spațților verzi”.  Un răspuns frumos editat care în esență înseamnă doar atât: nu vi-l dăm, îl ținem noi, deși nu facem nimic!

Doar că au trecut 10 ani, ani în care s-a tot vorbit despre descentralizare, despre apropierea deciziei de cetățean, despre creșterea calității serviciilor publice, despre respectul acordat cetățeanului de către instituțiile publice și reprezentanții săi. Adică exact despre acea considerație de care ne vorbește domnul ministru, fără să ne-o și arate!

 

Parcul Cireșarii acum:

content-image

 

Intrebarea adresată:

content-image

 

Răspunsul primit:

content-image

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.