Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Europene CRITICĂ DUR Guvernul Cioloș: 'A bătut pasul pe loc'

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a declarat vineri că fostul Guvern a întârziat pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în primul semestru din 2019, iar acum actualul Executiv este în situaţia de a se mobiliza pentru a recupera întârzierile. 

"Decizia Guvernului de înfiinţare a Consiliului Interministerial pentru Pregătirea şi Exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene certifică eforturile noastre din ultimele luni de accelerare a organizării pentru pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în primul semestru din 2019. Din păcate, fostul Executiv a bătut pasul pe loc, nu şi-a făcut temele la momentul potrivit, iar noi suntem puşi în situaţia de a recupera întârzierile cauzate de Guvernul anterior. Mulţumesc tuturor colegelor şi colegilor care ne-au sprijinit şi ne sprijină zilnic. Mulţumesc domnului preşedinte Liviu Dragnea care ne-a susţinut încă de la început, inclusiv prin includerea în buget a unei file de buget separate pentru pregătirea preşedinţiei", a susţinut Ana Birchall, conform unui comunicat al MAE transmis, vineri, AGERPRES.

Liviu Dragnea, DESFIINȚAT de fostul șef al spionajului comunist: 'Asta e justiția lui Dragnea'


Aceasta susţine că pregătirea preşedinţiei României la Consiliul UE intră în linie dreaptă şi prin decizia premierului Sorin Grindeanu de constituire a Consiliului Interministerial, structură care va avea ca rol stabilirea liniilor directoare şi a priorităţilor de acţiune în acest caz. 

Potrivit comunicatului, Consiliul se va reuni trimestrial sau în şedinţe extraordinare ori de câte ori va fi nevoie şi va fi condus de premierul Grindeanu, iar în absenţa prim-ministrului, de către Ana Birchall.

Carmen Adamescu demontează `minciunile` fiului vitreg


Din această structură mai fac parte ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, ministrul Mediului, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Apărării Naţionale, ministrul Finanţelor Publice, ministrul Justiţiei, secretarul general al Guvernului şi reprezentantul permanent al României pe lângă Uniunea Europeană. 

"România are viziunea şi voinţa politică, precum şi capacitatea administrativă necesare ducerii la bun sfârşit a acestei responsabilităţi importante, putând îndeplini cu succes rolul de mediator imparţial care îi revine statului ce deţine preşedinţia. Este o oportunitate pentru România care trebuie valorificată la maximum", a mai spus Birchall. 

Ea a adăugat că, în domeniul Afacerilor Europene, pe lângă temele curente de dezbatere existente pe agenda europeană, Guvernul acordă maximă importanţă pentru două obiective: pregătirea preşedinţiei României la Consiliul UE şi gestionarea Brexit-ului. 

"Pentru ambele obiective, ne-am mobilizat şi am început să recuperăm întârzierile cauzate de inacţiunea Guvernului tehnocrat, am prioritizat şi am creat structuri operative care vor evalua şi vor lua decizii în timp real, astfel încât ţara noastră să fie pe deplin pregătită să răspundă provocărilor în perioada următoare'', a punctat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.