Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Externe, audiat la DNA/ VIDEO

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu,a venit marți la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul privind OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogată ulterior printr-o altă ordonanţă de urgenţă.

„Nu mi-a explicat ministrul Justiţiei consecinţele Ordonanţei, mi le-am explicat eu pe larg. Am citit întreg actul normativ, dar nu era de competenţa mea decât această prevedere. Am dat avizul pentru că se traduceau în legislaţia româna prevederi ale unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului Europei şi trebuia sa fim de acord cu această traducere. (...) Responsabilitatea îmi aparține mie pe problema includerii în legislația românească a unor prevederi ale Uniunii Europene. Pentru asta sunt gata să dau explicații. Din punctul meu de vedere consider că (OUG 13) este un act necesar. Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele prevederi legate de abuzul în serviciu și trebuia făcut un efort pentru adptarea legislației la deciziile CCR”, a declarat Meleșcanu.

Contraatacul oamenilor lui Cioloș: Grindeanu, acuzat de minciună

De asemenea, ministrul de Externe a precizat că OUG 13 nu a fost adoptată noaptea, cum spun oamenii din Piața Victoriei, ci „la ceas de seară”, deoarece miniștrii au fost nevoiți să aștepte avizul CSAT pe tema bugetului.

La sediul DNA s-a prezentat, luni, și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a dat declarații în calitate de martor în dosarul OUG13.

Săptămâna trecută, s-au prezentat la DNA şi secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, ei fiind audiaţi de procurori în dosarul privind Ordonanţa 13. Anterior, au fost audiaţi la DNA, în acelaşi dosar, procurorii Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, foşti secretari de stat în Ministerul Justiţiei. 

La începutul lunii februarie, DNA confirma faptul că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative şi că se efectuează acte procedurale.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.