Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii, vești URIAȘE pentru agricultori: la 1 octombrie începem

inquamphotos.com / Octav Ganea
petre daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat sâmbătă seara la Iaşi că începând cu 15 octombrie va începe plata subvenţiilor pentru fermieri, îndemnându-i totodată pe reprezentanţii APIA să-i sprijine pe agricultori pentru ca aceştia să nu facă multe drumuri pentru încasarea banilor.

Citește și: Mutarea care LOVEȘTE în mii de oameni! Un GIGANT plănuiește CONCEDIERI în MASĂ

Citește și: Mişcare de forţă a DNA: Se pregăteşte AUDIEREA lui Liviu Dragnea (surse)

Petre Daea a fost prezent vineri seară în comuna ieşeană Leţcani, la un târg agricol, el susţinând în faţa agricultorilor că de la jumătatea lunii octombrie va începe plata subvenţiilor către fermieri, informează News.ro.

“Suntem singura ţară a Uniunii Europene care a încheiat procedura de depunere a cererilor până la 15 mai. Au fost solicitări din alte ţări, s-a dat de către comisar o prelungire a termenului de depunere a cererilor. Noi le-am comunicat clar că România doreşte şi poate să încheie această operaţiune la 15 mai. De ce? Primul motiv a fost acela ca să putem da subvenţiile la timp. Doi, pentru a putea intra în control într-o perioadă rezonabilă şi agronomic justificată. Suntem gata de control, aşa cum am stabilit, de pe data de 1 octombrie. Vă spun foarte clar că de pe data de 15 vom începe primele plăţi ale subvenţiilor", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

El le-a spus fermierilor că a avut discuţii cu şefii APIA şi că le-a cerut să se preocupe de plăţile către agricultori, pentru ca aceştia din urmă să nu facă multe drumuri pentru a încasa banii.

"Agenţia de Plăţi este o agenţie care plăteşte, le-am spus colegilor ca atunci când intră în instituţie şi se aşează pe scaunul de lucru, indiferent în ce birou, să se gândească ce plăteşte în ziua respectivă şi cui. Anul acesta şi de aici încolo, fermierii trebuie să ştie că nu vor bate la uşile instituţiilor pentru a lua banii, ci vor bate o singură dată pe an, atunci când vor depune cererile", a adăugat ministrul Agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.