Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, atacat DUR pentru răspunsul dat lui Rogozin: 'Ăsta este omul propus de PSD să ne reprezinte în relaţia cu NATO?'

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Ministrul Apărării Adrian Țuțuianu a fost atacat dur pentru reacția avută la declarațiile războinice la adresa României făcute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin. "Reacţia ministrului român al Apărării, Adrian Ţuţuianu, a fost mai jenantă şi mai palidă decât scârba fiicei sale faţă de protestarii anti-Grindeanu.", a comentat Dan Vasile Mihale într-un editorial publicat pe site-ul Realitatea.net.

"România s-a aflat, vineri, în faţa a două provocări majore. Una venită din interior, de la PSD, şi alta paraşutată de la Moscova. Prima, cel puţin la prima vedere, pare mai degrabă o nouă "ţopăială guvernamentală" - vorba domnului preşedinte Iohannis, a doua provoacă însă frisoane, la propriu.

Citește și: Rogozin anunță MAREA RĂZBUNARE: Ce sancțiuni va primi România după scandalul monstru de ieri

În plan intern, presa din România încerca să răspundă, vineri, la o nouă provocare guvernamentală privind riscul transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, o nouă bulibăşeală marca PSD, care ar putea avea ca efect reducerea salariului net din mediul privat cu cel mult 22 de procente.

Iniţiativa izvorâtă, probabil, tot din puţul gândirii celebrului autor al programului de guvernare PSD, strategul penal Vâlcov, judecat într-un nou dosar de corupţie, al treilea dacă nu mă înşel, a provocat panică, atât în rândul angajatorilor, cât şi în rândul angajaţilor, deoarece este doar o supapă pentru a atrage mai mulţi bani la buget, bani care nu se duc în investiţii, ci în salariile grase ale clienţilor politici angajaţi la stat.

În plan extern, provocarea a venit de la vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, căruia România, stat membru NATO, i-a interzis să survoleze spaţiul aerian românesc, pentru că acesta are interdicţie de zbor, în spaţiul Uniunii Europene (Sancţiunea împotriva lui Rogozin a fost impusă, după anexarea Crimeei de către Rusia şi implicarea Moscovei, în conflictul armat din Donbas, estul Ucrainei).

Decizia autorităţilor române l-a înfuriat pe Dimitri Rogozin, care a trecut la ameninţări. "Autorităţile României i-au supus pericolului pe pasagerii avionului S7, femei şi copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!", a scris Dmitri Rogozin pe Twitter.

Reacţia ministrului român al Apărării, Adrian Ţuţuianu, a fost mai jenantă şi mai palidă decât scârba fiicei sale faţă de protestarii anti-Grindeanu. Ăsta este omul propus de PSD să ne reprezinte în relaţia cu NATO? Asta este rezerva de cadre a PSD. Jale, domnule Dragnea!

Citește și: LOVITURA din noul Cod Administrativ: directorii de instituţii, numiţi POLITIC

Şi ca nebunia să fie completă, Parlametul este convocat, miercuri, la cererea lui Dragnea, NU să rezolve problemele stringente ale României, ci toana lui Firea privind transferul furnizorului de energie termică Elcen în subordinea Primăriei Capitalei. Asta da abordare POLITICĂ! Să nu fi auzit domnul Dragnea de ameninţarea lui Rogozin, sau de noua iniţiativă năstruşnică a PSD? A auzit cu siguranţă, dar agenda domniei sale nu se intersectează cu agenda ţării...

Marţi, preşedintele Iohannis a convocat CSAT-ul pentru o discuţie crucială privind înzestrarea Armatei. Poate că măcar de aici să iasă ceva, pentru că restul este o ruşine...", a scris Dan Vasile Mihale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.