Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării a pedalat pentru a trimite la Jocurile Paralimpice militari răniţi în Afganistan

Mihnea Motoc

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a pedalat, miercuri, şapte kilometri, împreună cu jurnaliştii Adrian Măniuţiu şi Adrian Ursu, pentru a sprijini participarea a cinci militari români răniţi în Afganistan la Jocurile Paralimpice. "Aş face absolut orice pentru ca participarea dânşilor să fie posibilă, să se deruleze în condiţiile cele mai bune. De altfel, la Ministerul Apărării întreprindem demersuri intense pentru a ne asigura că participarea la ediţia următoare a Jocurilor Olimpice e securizată. Cel mai recent am avut ocazia să acţionez în această direcţie în discuţiile de la Londra cu omologul meu britanic, secretarul apărării Michael Fallon. Am avut o reacţie pozitivă, încurajatoare. A fost foarte plăcut impresionat de idee şi aceste demersuri le vom continua la aceeaşi intensitate în perioada următoare", a precizat Motoc.

El a amintit că la CSA Steaua există o secţie special înfiinţată cu scopul de optimiza pregătirea acestor sportivi. Proiectul de sprijinire a celor cinci militari români este coordonat de Asociaţia Povestaşii şi de Invictus România şi are obiectivul de a strânge fondurile necesare pentru participarea acestora în anul 2017 la Jocurile Paralimpice din Canada. În perioada iunie - septembrie 2017, realizatorul TV Adrian Măniuţiu va pedala 2017 kilometri, împreună cu prieteni pasionaţi de ciclism, personalităţi din diverse domenii, oameni de afaceri, vedete sau oricine doreşte să se alăture cauzei. Fiecare din cei 2017 kilometri va putea fi cumpărat online de către orice persoană care doreşte să se implice în cauză, până când se va strânge suma necesară - 50.000 de euro.

Banii vor fi destinaţi achiziţionării de echipamente specifice: protezele pentru alergare, adaptoare pentru echipamentele sportive deja existente, biciclete speciale pentru invalizi, precum şi pentru suplimentele alimentare de care aceştia au nevoie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.