Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării a vizitat garnizoana Galați

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, împreună cu generalul-maior Marius Harabagiu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, şi generalul de brigadă Dorin Blaiu, şeful Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General, s-a aflat marţi în vizită de lucru în garnizoana Galaţi, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de Ministerul Apărării Naţionale (MApN). 

Potrivit sursei citate, în cadrul vizitei de informare desfăşurate la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată 'Sfântul Andrei', ministrului apărării naţionale i s-a prezentat infrastructura unităţii, terenurile de instrucţie, echipamentele şi tehnica de luptă din dotarea unităţii. 

Adrian Ţuţuianu i-a felicitat pe infanteriştii gălăţeni pentru rezultatele foarte bune obţinute la exerciţiile desfăşurate anul acesta şi a apreciat contribuţia lor la consolidarea statutului României de furnizor de securitate, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată având la activ numeroase misiuni peste hotare, în teatrul de operaţii din Afganistan. 

Oficialii MApN s-au întâlnit şi cu personalul Batalionului 284 Tancuri 'Cuza Vodă', unde s-au informat cu privire la situaţia încadrării cu personal, starea tehnicii din dotare, concluziile reieşite în urma participării la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017, provocările în îndeplinirea misiunilor, dar şi nevoile de sprijin din partea ministerului. 

Una dintre opririle delegaţiei a fost şi la Spitalul Militar de Urgenţă 'Dr. Aristide Serfioti', unitatea spitalicească militară care asigură, în această zonă, asistenţa medicală specializată în timp de pace, situaţii de criză sau război. Ministrul Ţuţuianu a vizitat cabinetele şi sălile de diferite specialităţi şi s-a întâlnit cu personalul medical pentru a afla starea reală a unităţii şi proiectele de viitor. 

Oficialii ministerului au vizitat şi Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă 'Smârdan', locul unde militarii români dar şi străini, în special americani, execută exerciţii cu trageri de luptă pentru a-şi verifica şi dezvolta pregătirea pentru viitoarele misiuni reale din teatrele de operaţii, mai precizează comunicatul MApN. 

Ministrului apărării naţionale i-au fost prezentate facilităţile de instruire ale acestui poligon unde militarii dau examenele de foc periodice sau înainte de plecarea în misiuni externe şi a discutat cu personalul centrului pe marginea proiectelor aflate în derulare şi în perspectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.