Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, anunţ de PROPORŢII privind Institutul Cantacuzino. Fifor vrea redenumirea şi relocarea institutului

Inquam Photos / Octav Ganea
Fifor

Institutul 'Cantacuzino', preluat recent de Ministerul Apărării, ar putea fi relansat în aproximativ un an şi jumătate, a susţinut, marţi, ministrul Mihai Fifor. 

Citeşte şi: Cinematografia din România e în DOLIU! Regizorul seriei 'Brigada Diverse' a încetat din viaţă

"Reaşezăm organigrama, reaşezăm încadrările, vom discuta cu premierul să vedem ce tipuri de posturi vom putea scoate la concurs. Încercăm să atragem specialiştii din sistem. Gândim o politică foarte atractivă pentru ca specialiştii să revină la 'Cantacuzino'. Să înţelegem: nu formezi un cercetător într-un an, e nevoie de ani de zile. Vom încerca să devenim extrem de atractivi, să relansăm producţia. După analizele avute cu colegii de acolo, va fi nevoie de circa un an şi jumătate pentru a reporni", a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, la Europa FM

El a precizat că institutul va deveni o unitate militară şi speră ca procedura de preluare să se termine cât mai repede, probabil în luna decembrie.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, decizie de ULTIMĂ ORĂ pentru înfiinţarea de noi penitenciare

Fifor a arătat că se gândeşte la o relocare a institutului, pentru că nu ar fi firesc să fie produse vaccinuri în centrul Bucureştiului. 

"Trebuie să ne gândim foarte bine unde vom face această producţie, pentru că mie nu mi se pare firesc să produci vaccin în buricul Bucureştiului, şi atunci gândim o investiţie greenfield acolo unde avem în Băneasa, de ce nu, să ridicăm o hală de producţie în Băneasa şi să producem acolo. Oricum, nimic nu se înstrăinează. Din momentul în care se va semna şi protocolul de predare - primire, Institutul 'Cantacuzino' îşi schimbă şi denumirea şi va deveni institut medico-militar şi devine unitate militară şi vă asigur că nimic nu mai pleacă de acolo", a adăugat ministrul, care a spus că institutul nou ar putea fi în subordinea directă a ministrului Apărării. 

Mihai Fifor a apreciat calitatea specialiştilor de la 'Cantacuzino' şi a reafirmat că bugetul MApN va fi anul viitor de 2% din PIB.

Citeşte şi: Dragnea, explicaţii de ULTIM MOMENT pentru bugetari. Preşedintele PSD tranşează scandalul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.