Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării face marele anunț pentru Armata Română: Ce spune Mihai Fifor despre înzestrarea armatei

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Anul 2017 este anul modernizării Armatei României, care începe un amplu proces de înzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forţe, menţionează ministrul Apărării Naţionale (MApN), Mihai Fifor, într-un mesaj transmis cu prilejul sărbătoririi Zilei Statului Major al Apărării.

Potrivit acestuia, România s-a angajat în cadrul Alianţei să aloce două procente din PIB pentru apărare începând cu anul 2017, pentru o perioadă de minimum zece ani, iar planul pentru înzestrarea Armatei Române pentru perioada 2017-2026 cuprinde opt programe esenţiale şi a fost dezvoltat în concordanţă cu fondurile alocate.

Citește și: Traian Băsescu, mesaj incendiar în Republica Moldova: 'Unirea se va face oricum'! Atac la adresa președintelui Dodon - VIDEO

'Armata României începe un amplu proces de înzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forţe şi se prezintă ca o structură modernă şi adaptată provocărilor momentului, garantă a suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării (...) Vom începe de anul acesta programul de modernizare a Armatei României, prin achiziţia primului sistem Patriot şi a primului lot de transportoare blindate 8X8. De asemenea, se află în diverse stadii de pregătire achiziţia de elicoptere de transport de la IAR Ghimbav, în parteneriat cu Airbus, şi a elicopterelor de transport şi de atac de la Bell Helicopters, în cooperare tot cu IAR Ghimbav. Este un efort financiar uriaş şi cer tuturor celor implicaţi meticulozitate în respectarea legislaţiei şi a procedurilor aferente tuturor achiziţiilor', se arată în mesajul ministrului Mihai Fifor, transmis duminică AGERPRES.

Ministrul Apărării a mai menţionat că Armata României reprezintă acum o construcţie nouă şi modernă, compatibilă cu armatele celorlalte state din NATO şi Uniunea Europeană, iar asigurarea resurselor necesare va continua cu succes procesul de transformare a Armatei în toate sectoarele sale pentru a fi eficientă în faţa crizelor şi a operaţiilor militare la care va lua parte.

Citește și: Stenograme din ședința ANP! Directorul face dezvăluiri despre recursul compensatoriu: 'Nu e momentul să ne învrăjbim'

'Vara anului 2017 a fost una fierbinte din punct de vedere al exerciţiilor militare. Dacă ar fi să amintesc doar de Saber Guardian 2017, cel mai mare exerciţiu din istoria României, cu o participare de peste 25.000 de militari din 22 de ţări aliate şi partenere, şi Noble Jump 17, cel mai mare exerciţiu NATO din anul acesta, cu o participare de peste 4.000 de militari aliaţi, ne arată intensitatea şi complexitatea muncii dumneavoastră. Acestea se adaugă la cele peste 100 de exerciţii multinaţionale şi 400 naţionale. A fost un efort deosebit pe linia planificării şi conducerii şi dumneavoastră, cei care aţi coordonat tot acest proces, meritaţi aprecierile noastre. Toate aceste activităţi, pe lângă rolul de instruire, au arătat capacitatea de reacţie şi descurajare a ţărilor aliate şi partenere într-un scenariu de apărare colectivă şi gradul ridicat de interoperabilitate al forţelor (...) Chiar şi în acest moment, peste 900 de militari execută misiuni de luptă în diferite teatre de operaţii. Este o mare realizare pentru dumneavoastră, care, 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, conduceţi, coordonaţi, monitorizaţi şi sprijiniţi activitatea acestor militari pentru a-şi îndeplini ireproşabil misiunile şi vă sunt recunoscător pentru acest lucru (...) De Ziua Statului Major al Apărării vă felicit pentru stăruinţa şi abnegaţia cu care acţionaţi pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate şi vă urez succes în tot ceea ce întreprindeţi pentru creşterea prestigiului corpului de elită din care faceţi parte', se mai arată în mesajul ministrului Apărării Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.