Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Aurescu, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din UE

aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa vineri şi sâmbătă, la Riga, la reuniunea informală a miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE (tip Gymnich), informează MAE.

Sursa citată precizează că dezbaterile din cadrul reuniunii vizează criza din Libia, situaţia din Ucraina şi, în context, relaţiile Uniunii Europene cu Federaţia Rusă, pregătirea summitului Parteneriatului Estic de la Riga (21-22 mai), revizuirea Politicii Europene de Vecinătate (PEV) şi revizuirea cadrului strategic de acţiune al UE.

"Prima parte a dezbaterilor ministeriale se va desfăşura cu participarea preşedintelui Comitetului pentru politică externă din Parlamentul European, Elmar Brok. De asemenea, la discuţiile privind criza din Ucraina va participa secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier", anunţă MAE.

Totodată, situaţia din vecinătatea UE va fi discutată de şefii diplomaţiilor europene şi cu omologii acestora din statele candidate la aderarea la UE.

Reuniunile informale de tip Gymnich sunt organizate de două ori pe an, de către statul care deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.