Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Poloniei a inventat o nouă țară: ISTERIE totală pe internet

Ministrul de externe al Poloniei, Witold Waszczykowsky, aflat la New York la începutul săptămânii pentru a face lobby pentru obţinerea de către ţara sa a unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, a inventat din greşeală o ţară şi a dat naştere unei campanii de satiră pe reţelele de socializare, scriu BBC, Washington Post şi The Guardian, scrie agerpres.ro.

Şeful diplomaţiei de la Varşovia s-a întâlnit la sediul ONU cu reprezentanţii a aproximativ 20 de ţări, inclusiv ai unor state din Caraibe, pentru prima dată în istoria diplomaţiei poloneze.

Citește și: De ce nu ține Klaus Iohannis nici un fel de aparatură tehnică în biroul prezidențial

"De exemplu, m-am întâlnit cu reprezentanţi ai unor ţări precum Belize sau San Escobar", a explicat Waszczykowsky.

San Escobar nu există, însă, iar reţelele de socializare l-au ironizat foarte repede. Mia mulţi utilizatori au sugerat că se gândea la Pablo Escobar, traficantul de droguri columbian ucis de poliţie şi care este subiectului serialului "Narcos" produs de Netflix.

Citește și: Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Omul care anunță președinții încă din 1957 a fost DEMIS / VIDEO

Însă glumele nu s-au oprit aici. Un cont de Twitter care ar reprezenta Republica Populară Democratică San Escobar a fost lansat şi postările au oferită o întreagă viziune asupra a ceea ce ar putea reprezenta ţara imaginară, inclusiv drapel, hartă, fotografii şi ştiri.

Contul @rpdsanescobar a postat o fotografie cu drapelul palestinian uşor modificat însoţită de textul "drapelul libertăţii, al progresului, drapelul poporului".

Citește și: Au pus GPS la vaci pentru ca turiștii să nu mai fie deranjați / VIDEO

O altă postare invită turiştii pe plajele generoase ale insulei.

Contul de Twitter al "Ministerului de Externe" din San Escobar a publicat şi mulţumiri "oficiale" pentru polonezi. "Dar să ştiţi că şi noi folosit Google translate ca şi domnul Waszczykowsky. #SanEscobar".

Citește și: S-a găsit unguentul eficace împotriva maladiei Lyme

O pagină de Facebook dedicată ţării inexistente a susţinut că San Escobar i-a ridicat şi o statuie lui Waszczykowsky în piaţa centrală a capitalei, folosind o fotografie a statuii Regelui Filip al Macedoniei din Skopje.

Ministerul polonez de Externe a încercat să repare greşeala. Purtătoarea de cuvânt Joanna Waijda a spus că Waszczykowsky se gândea la insulele St. Kitts şi Nevis (San Cristobal y Nieves în spaniolă).

Citește și: Vine marea amnistie fiscala!

Contul de Twitter la San Escobar a luat acest lucru ca pe un afront şi a postat că "St. Kitts şi Nevis se bagă în relaţiile noastre cu Polonia." Ţara imaginară mai pretinde că se află într-o dispută cu Facebook din cauza unui cont dedicat El Frente Comunista de San Escobar (Frontul Comunist din San Escobar), o forţă revoluţionară din statul fictiv, drept pentru care reţeaua de socializare ar fi interzisă în această ţară.

Gafa ministrului de externe a făcut deliciul opoziţiei poloneze, mai ales că Waszczykowsky este membru al partidului de dreapta Dreptate şi Justiţie. "E amuzant până când îţi dai seama că singurii tăi aliaţi sunt Belarus, Ungaria şi un stat imaginar", a postat pe Twitter un critic al ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.