Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe îl somează pe Traian Băsescu

corlatean

Reacție rarisimă a ministrului de externe. După atacul cu deconspirarea premierului Victor Ponta ca fost ofițer sub acoperire a Serviciului de Informații Externe (SIE), ministrul Titur Corlățean lansează un atac tăios la adresa președintelui Traian Băsescu numindu-l "tovarăș", cu un  "comportament deviant":

"Este, tocmai din acest motiv, extrem de negativ modul in care presedintele Basescu, aflat la finalul a doua mandate cu rezultate mai mult decat mediocre, intelege sa iasa din scena. Iesirile sale publice devin grotesti, dar, mai cu seama, devin toxice pentru viitorul acestei tari. Este revoltator cum,prin tot ce intreprinde in aceste ultime zile de mandat, ne face sa credem ca singura sa filozofie politica este: „dupa mine potopul‟.

Nu mai are nicio limita, nu mai are respect pentru prevederile constitutionale, nu mai are respect pentru normele specifice unei societati democratice, nu mai are bunacuvinta si nici macar nu se mai fereste de penibil.

Se manifesta partizan, impotriva normei constitutionale care ii cere neutralitate, intervine direct in campanie pentru a o sustine, de o maniera care te face sa rosesti, pe una dintre doamnele candidat la presedintie, o sustinere care trece dincolo de politic, o sustinere viscerala inacceptabila unui om de stat.

Incalca cu obstinatie orice regula privind independenta actului de justitie, apostrofeaza magistratii, dicteaza verdicte, ameninta institutii, demonstreaza zilnic ca pentru el justitia este doar un instrument menit sa-i satisfaca pofta de putere, razbunare si dezbinare.

Iar acum, foloseste serviciile de informatii ale tarii ca aparat de campanie politica pentru doamna visurilor sale politice.

Este nu numai imoral, dar si ilegal ce face astazi. Lansand tema artificiala a ofiterului acoperit, compromite imaginea unor institutii cu rol fundamental in protejarea securitatii, democratiei si independentei tarii. Dupa ani dificili de reforma si credibilizare a SRI si SIE, un presedinte care s-a ascuns sistematic in spatele acestor institutii, demareaza, la sfarsit de mandat, un scenariu menit sa compromita cele doua servicii si sa-i diabolizeze pe cei ce, in interiorul acestora, cu discretie si sacrificiu slujesc interesul national.

Mai sunt doar cateva saptamani pana va pleca de la Cotroceni, dar raul pe care il face tarii risca sa desfigureze Romania pentru mult timp in fata partenerilor nostri europeni si transatlantici. Este un motiv de mare ingrijorare la care avem datoria sa reactionam. Este nevoie sa explicam ca acest comportament deviant este doar o forma a depresiei politice de care sufera persona dubioasa care aproape ca uzurpa astazi demnitatea de presedinte.

Este timpul sa-l intrebam foarte raspicat: Cine esti dumneata domnule Basescu? Si mai ales, cine ai fost dumneata tovarase Basescu? Este poate timpul sa cautam si sa citim mai atent informarile nevinovate a le comandatului Basescu. Stilul, domnule aproape fost presedinte, nu s-a schimbat, tot a politie politica mirositi si dupa 25 de ani de democratie.

Domnule Basescu, cum ar trebui sa procedeze institutiile statului nostru de drept dupa ce veti fi trecut si de cel de-al doilea mandat? Cum va trebui sa gestionam la nivelul societatii romanesti trecutul dumneavoastra istoric?

Sunt intrebari la care va somez sa raspundeti public in fata romanilor.", afirmă ministrul Titus Corlatean intr-un comunicat remis redacției prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.