Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe şi cel al apărării, audiaţi în parlament în legătură cu situaţia de securitate

Bulgaria-flag-600x409

Comisiile pentru afaceri externe şi pentru apărare ale parlamentului bulgar îi vor audia miercuri pe ministrul de externe Daniel Mitov şi pe cel al apărării, Nikolai Nencev, cei doi membri ai guvernului urmând să ofere informaţii cu privire la situaţia actuală a mediului de securitate în regiunea Mării Negre, transmite BTA.

Conform agenţiei citate, zona Mării Negre s-a aflat recent în centrul discuţiilor în urma unei controverse declanşate de o propunere privind crearea a unei flotile comune în regiune de către Bulgaria, România şi Turcia. Potrivit şefului guvernului bulgar, Boiko Borisov, subiectul a fost adus în discuţie de omologul său român Dacian Cioloş şi reiterat ulterior de preşedintele român Klaus Iohannis. În ambele ocazii, premierul Borisov a respins propunerile României, declarând că doreşte să evite riscul unei confruntări cu Rusia.

Preşedintele român Klaus Iohannis a explicat însă, în cursul vizitei sale în Bulgaria, că propunerea sa a fost greşit înţeleasă şi că ea se referea la exerciţii şi training în comun între cele trei state riverane Mării Negre, notează agenţia bulgară. Într-o declaraţie comună susţinută săptămâna trecută, miniştrii Mitov şi Nencev au afirmat, la rândul lor, că Bulgaria nu şi-a asumat niciun angajament de a participa la o flotilă comună la Marea Neagră şi nici la vreo altă iniţiativă regională cu România şi Turcia. Cele două comisii parlamentare vor lua în discuţie, de asemenea, poziţiile-cadru ce vor fi susţinute de Bulgaria la viitorul summit NATO din 8 şi 9 iulie de la Varşovia, ce au fost aprobate de guvern săptămâna trecută, mai notează sursa citată, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.