Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanțe, CRITICI DURE: Politicianism, nu tehnocrație

viorel stefan

Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a declarat marți că se va găsi soluții pentru respectarea proiectului de guvernare „la virgulă” cu toate eforturile de rigoare. Cât despre „gaura” de 10 miliarde de lei în buget, ministrul de Finanțe a explicat că a fost o supraestimare a veniturilor bugetare din „rațiuni politicianiste” și este greu de înțeles cum a putut un guvern tehnocrat să facă așa ceva.

Judecătorii, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre cazul lui Dragnea

„A fost o supraestimare a veniturilor bugetare din rațiuni politicianiste. Este greu de înțeles cum a putut un guvern tehnocrat să facă așa ceva. Pe execuție se vedea o nerealizare a veniturilor datorată în primul rând neabsorbiției fondurilor europene. (...) În luna august, guvernul își pregătea implicarea în campanie. Încercau să salveze aparențele. Încercau să transmită că țara merge bine, când de fapt nu era așa. (...) Noi cu siguranță vom găsi soluții pentru a respecta la virgulă angajamentele din programul de guvernare. De fapt, nu mai sunt angajamente. Pentru noi reprezintă norme legale. Tot ce prevede programul de guvernare reprezintă normă legală pentru noi și angajamentul este să respectăm la virgulă, fără rabat. Sigur, cu eforturile de rigoare.”, a declarat Viorel Ștefan.

Ponta, reacție la dezvăluirile lui Ghiță: Până acum doar 2% din ce știe cu adevărat

„Cu siguranță că dacă anul 2016 ar fi fost un succes cu privire la atragerea de fonduri europene, s-ar fi realizat mai multe venituri. În economia românească ar fi intrat mai mulți bani și atunci efectele s-ar fi transmis asupra evoluțiilor din 2017. Neîntâmplându-se acest lucru, este o problemă care vizează evoluțiile din 2017, inclusiv proiecție și execuția bugetului pe acest an. Ar fi fost de dorit ca 2016 să fie un an în care să încasăm mai multe fonduri europene. În ultimă instanță, marea nerealizare se explică prin neatragerea fondurilor europene.”, a mai spus Viorel Ștefan.

PNL, acuzații grave: 'Ilegalități în cascadă la Ministerul pesedizat al Educației' / DOCUMENTE

De asemenea, Viorel Ștefan a anunțat că mâine îl va însoți pe premierul Grindeanu la întâlnirea pe care o va avea la Cotroceni cu Klaus Iohannis.

„Mâine, la 15, ne întâlnim cu președintele, de fapt premierul va avea o întâlnire cu președintele. Voi fi și eu acolo. Sigur, până mâine la ora 15 ne vom strădui să avem foarte bine conturate toate argumentele care să demonstreze că proiecția noastră atât pe venituri, cât și pe cheltuieli și mai ales viziunea privind indicatorii macroeconomici. Vom adopta un proiect bugetar sustenabil cu încadrarea în deficitul de 3%.”, a conchis Viorel Ștefan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.