Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de interne german afirmă că Anis Amri ar fi putut fi arestat înainte de atentat

Anis Amri

Anis Amri ar fi putut fi arestat înainte de a comite atentatul cu camion pe 19 decembrie 2016 la Berlin, a declarat marţi ministrul de interne german Thomas de Maiziere, relatează DPA. În faţa unei comisii parlamentare, Thomas de Maiziere a afirmat că autorităţile germane l-au identificat pe Amri la sfârşitul lunii octombrie şi ar fi putut solicita un mandat de arestare pe numele lui, însă nu au făcut acest lucru.

Comisia parlamentară din landul Renania de Nord-Westfalia, unde Amri a fost înregistrat ca solicitant de azil, a fost însărcinată să investigheze de ce autorul atacului nu a fost expulzat deşi cererea sa de azil fusese respinsă. Declaraţiile ministrului de interne german contrazic mărturia depusă anterior de Bernhard Kretschmer, însărcinat să investigheze cazul lui Amri, care a afirmat că nu au existat dovezi suficiente ale infracţiunilor comise de acesta pentru a se justifica reţinerea sa.

Anis Amri, care a intrat cu un camion de mare tonaj în mulţimea adunată pe 19 decembrie la un târg de Crăciun din Berlin, provocând moartea a 12 persoane şi rănirea altor câteva zeci, s-a aflat luni de zile sub supravegherea serviciului de informaţii interne din Germania, care a estimat că acesta era dispus şi capabil să comită un atac terorist în orice moment. Gruparea teroristă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul din decembrie de la Berlin şi s-a referit la Amri ca fiind unul dintre 'soldaţii' săi. Anis Amri a sosit în Germania în iulie 2015 venind din Italia, unde venise ca refugiat în anul 2011. Amri a stat patru ani în detenţie într-o închisoare italiană, iar după liberare autorităţile italiene nu au reuşit să îl deporteze, conform Agerpres.

În Germania, el a trăit atât în landul Renania de Nord-Westfalia, cât şi la Berlin, în capitala germană ocupându-se pentru scurt timp cu vânzarea de droguri. A fost anchetat de autorităţile germane pentru pregătirea unui act terorist şi legături cu mişcarea salafistă din Germania. El a folosit 14 alte identităţi, iar cererea sa de azil a fost respinsă în iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.