Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne le-a dat indicații prefecților pentru alegeri

MAI

Ministrul Dragoş Tudorache le-a transmis, marţi, prefecţilor că obiectivul organizării procesului electoral este acela de a avea cele mai puţin contestate alegeri, informează Ministerul Afacerilor Interne.

"Obiectivul pe care trebuie să ni-l asumăm cu toţii este acela de a avea cele mai puţin contestate alegeri, din punct de vedere al organizării şi derulării procesului electoral", a spus Tudorache referindu-se la activităţile ce urmează să fie desfăşurate la nivel naţional.

Citește și: Acesta e CEL MAI IUTE ardei din lume: I-a făcut gaură în gât

Potrivit comunicatului, ministrul a prezentat noutăţile din proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului 636/2016 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016, precum şi pentru completarea Hotărârii Guvernului 637/2016 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016, cu privire la securizarea ştampilelor de vot după încheierea votării şi supravegherea video a procesului de numărare a voturilor.

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul MAI şi va fi discutat în viitoarea şedinţă de Guvern.

Citește și: Provincia cu cei mai mulți miliardari își deschide punct de reprezentare în România

Tudorache le-a cerut, totodată, prefecţilor să respecte întocmai termenele din calendarul electoral şi să trateze cu imparţialitate şi neimplicare politică activităţile pe care le vor desfăşura în perioada viitoare.

În ceea ce priveşte pregătirile pentru sezonul rece, în cadrul şedinţei s-a discutat despre necesitatea încheierii din timp a contractelor pentru deszăpezire şi asigurarea în cantităţile necesare a stocurilor de materiale antiderapante şi combustibil.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

Prefecţii vor avea în atenţie, cu prioritate, stadiul contractării serviciilor de deszăpezire de către Consiliile Judeţene sau CNADNR, în special pentru zonele unde în anii anteriori au fost probleme din cauza zăpezilor, se mai arată în comunicatul MAI.

La şedinţă au participat şi secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, Irina Alexe, secretarul de stat Ioan Buda şi secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

La momentul numirii sale în fruntea MAI despre actualul ministru se spunea că este ”mult prea apropiat de PNL”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.